| | | | |

СКАНДАЛЪТ с висш политик се разгаря! Ченгето арестувало Борисов се оказа приятел на двама министри!

Областният управител на Хасково Минко Ангелов, срещу когото “Българска легия Антимафия” депозира сигнал в прокуратура се оказа с интересни приятели.

Според медийни публикации на 09.11.2022 г. криминалисти удрят нелегален склад за алкохол в центъра на Харманли. Акцията се осъществява на метри от местното РПУ.

В медиите се твърди, че собственик на склада е мъж, който е приближен да бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Ченгета нахлуват в подземен етаж на складово помещение на площад „Възраждане“.

Там са намерени 5 400 литра спиртни напитки, разпределени в бидони, пластмасови туби, полиетиленови и стъклени бутилки с различна вместимост, съобщиха от ОД на МВР Хасково на 10.11.2022 г.

Алкохолът, който бе иззет при полицейска акция в Харманли, е бил разпределен в над 140 бидона. По тях е имало налепени етикети, което според разследващи означава, че продукцията е трябвало всеки момент да напусне склада.

Иззетият алкохол в Харманли е трябвало всеки момент да бъде пласиран. Задържан за 24 часа 55-годишният организатор на склада.

Емил Зайчев не е бил прибран нито разпитван.

Публично известно е, че помещението и въпросният склад, в който е намерен алкохолът, са фактичска собственост на Емил Зайчев от Харманли, който от години е известно, че е изключително близък на политика Цветан Цветанов.

Случайно или не след анализ на получените данни във връзка с получения сигнал, публикуван в „ПИК“, че

областният управител на Хасково Минко Ангелов покровителства мащабен канал за контрабанден внос от Турция на фалшиви парфюми, за което получава колосален рушвет, е направено мащабно журналистическо разследване и е установено, че

Емил Зайчев е един от най-близките на областния управител на Хасково.

Двамата, в компанията на контрабандистите Маргарит Димитров от Харманли, „Джигита“, и полицейски началник от Хасково,

са засичани в луксозната вила на близкия на Бойко Рашков Марин Димитров „ИАРА-та“, където са обсъждали кадрови промени в службите за сигурност, прокуратурата и съда в област Хасково

с цел да бъдат създадени условия за прикриване на контрабандни канали през ГКПП за цигари и наркотици, както и осуетяване на възможностите за разследване на Зайчев във връзка с това, че е създал фиктивно условия за усвояване на европейски средства в особено големи размери за изграждането на:

-11 оранжерии в Харманли на стойност около 22 000 000 лева от свързани лица, в 11 фирми, създадени в един ден, използващи един консултант, един строител, един адрес и др. – белези, доказващи фиктивното прикриване на един човек;

-база за складиране на орехи в района на Харманли, която никога не е работила като такава, а единствено се очаква да изтече референтният период, за да бъде продадена;

-огромна винарна за производство на вино от ябълки, която не е произвела един литър вино от ябълки и отново се изчаква да изтече референтният период, за да започне да произвежда вино от грозде;

-фиктивно посаждането на хиляди декари лозя и реновирането им;

-фиктивно посаждане на орехи;

За да свършат обещаното, Минко Ангелов и Марин Димитров са осъществили търговия с влияние, направили са целенасочени заблуди и интриги и са лобирали пред съответните министри за назначаването на нови директори на

ОДМВР Хасково – Венци Кирчев и Недан Хаджиев, ДАНС – Красимир Ванчев, Стефан Марашев в Агенция „Митници“ – ГКПП „Капитан Андреево“, митнически служители – Ангел Пачеманов, Петър Стратиев, Даниел Генев и други.

В РИОСВ е назначена съпругата на Ангел Пачеманов – Наталия Пачеманова и всички други държавни служби в регион Хасково.

Предполага се, че Недан Хаджиев е назначен в следствие на приятелството си с Минко Ангелов и доскорошния прокурор Петър Мидов спрямо вътрешния министър Бойко Рашков.

За отплата е използван за прикриване на контрабандни канали, като по времето, за което е бил ръководен служител, са съществували най-големите контрабандни схеми.

Установените схеми с найлонови торбички през първия мандат на ГЕРБ – 150 камиона с цигари, декларирани като найлонови торбички са се завърнали и сега, твърдят криминалисти, като този път 500 камиона на румънска фирма, които са били натоварени по документи с тухли, но при една от проверките е установено, че са натоварени с цигари.

От предходни разследвания на прокуратурата е установено, че Недан Хаджиев е изключително близък с Маргарит Димитров и Петър „Джигита“, но разработката е осветена и не се е стигнало до доказателства.

Известно на запознатите в регион Хасково е, че двамата за последната година и половина са организирали износа на големи количества контрабандни стоки, носещи логото на чужда търговска марка и цигари без акцизен бандерол, покровителствани от новоназначените държавни служители.

Според медийни публикации Минко Ангелов и Недан Хаджиев са засичани и заснети по време на срещи с Емил Зайчев и Маргарит Димитров по различни поводи и места – както по служебни кабинети, така и в офиса на фирмата му до Областната дирекция на МВР Хасково.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts