| | | |

Росен Христов отвърна на Александър Николов, който обяви, че ще го съди

Служебният министър на енергетиката Росен Христов отговори на предшественика си Александър Николов, който по-рано през деня заяви пред bTV, че ще го даде на прокуратурата за неверни твърдения.

По време на посещение в Бургас настоящият министър заяви, че думите на бившия енергиен министър са “евтин начин за търсене на пиар и медийно внимание”, предаде БГНЕС.

„Това, което аз казах е, че министърът на енергетиката трябва да носи отговорност за своите действия и бездействие за това, което се случва в енергетиката.

Ако съдът реши, че не съм прав, то аз ще понеса отговорностите, но аз още веднъж го повтарям – министър на енергетиката трябва да носи отговорност.

Съжалявам, че това е изненада за господин Николов и че ще трябва да го научи по трудния начин, но моята позиция си е такава”, заяви Христов, цитиран от кореспондент на агенцията.

“В никакъв случай не виждам как това е клевета. Тъжно и смешно е бивш министър да се занимава с клюки и някакви евтини трикове за привличане на внимание”, заяви Росен Христов.

“Не очаквам да има повишаване на цената на газа през зимните месеци”, коментира още той.

„Нашите анализи показват, че може да разчитаме на едно стабилизиране на цените и както виждате вече обявихме цените за декември, те са все така достъпни от порядъка на 145 лв., като това декември, януари и февруари са месеците традиционно с най-високи цени

Така че аз вярвам, че януари и февруари ще може да осигурим газ приблизително в този диапазон, така че зимата да мине сравнително леко”, добави Христов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts