| | | | |

Тотален РАЗПАД в ДСБ: Най – знаковото лице напуска партията заради “подлостта и лъжите”

Два дни след като председателят на столичния район “Лозенец” Елена Спасова бе изключена от партията, стана ясно, че формацията напуска и един от основните опоненти на генерал Атанас Атанасов Цецка Бачкова, която през февруари т.г. се беше кандидатирала и за председател на ДСБ.

Ето какви мотиви за решението си изтъкна самата Бачкова във Фейсбук:

снимка Архив

“Преди 14 години, броени дни след завръщането ми в България, станах член на ПП „Демократи за силна България“, убедена и вярваща в това, че:

Моята партия е дясна;

Моята партия представлява гръбнака на българското общество – свободните хора, които работят и плащат данъците и осигуровките си и тези, които създават работни места и произвеждат добавена стойност;

Моята партия не чака на хранилката на олигархията и ченгетата;

Моята партия не се свива в ъгъла, за да си запази срамното място около трапезата на комунистите;

Моята партия дава правилните, базирани на сериозна експертиза решения за България;

Моята партия има капацитета и волята да управлява добре страната ни;

Моята партия отстоява демокрацията като върховна и основополагаща ценност – както вътре в себе си, така и на политическия терен.

Станах член на ДСБ, защото вярвах, че това е моята партия.

В последната година, след редица неприемливи за мен политически действия, аз постепенно, но безвъзвратно изгубих тази вяра, изгубих търпението си към подлостта, изгубих толерантността си към лъжата.

Не искам и не мога повече да бъда параван на подмяната и да крия тревогата си, че сме се отклонили от големите си цели и правилния път.

Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя.

Напускам това, в което се превърна партия ДСБ, за да остана вярна на своите принципи и на идеологията на десните хора.

Силна България и силна Европа няма как да бъдат постигнати с компромиси и капсулиране около дребни лични цели и амбиции, а само с обединение на силните по дух, умните и можещите хора.

С тях ще продължа да работя и да търся решения за бъдещето на страната ни”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts