| | | |

ГЕРБ иска смяна на методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни

Трябва да се смени методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни, което ще намали значително техният брой, каза във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС и юрист Бранимир Балачев.

Той и колегите му Павел Христов, Славена Точева и Красен Кралев коментираха пред журналисти ситуацията в страната и работата на Народното събрание.

В момента всяко леко излизане от квадратчето на бюлетината или зацапване я прави недействителна, посочи Балачев.

По думите му толкова стриктни изисквания не са нужни, а Кралев допълни, че такива строги правила няма и в другите европейски държави.

Двамата депутати уточниха, че промените в методиката могат да бъдат направени от ЦИК, а биха могли да залегнат и в Избирателния кодекс.

Народните представители от ГЕРБ-СДС информираха още, че са внесли няколко въпроса да министерства, които касаят Варна и региона.

По думите на Славена Точева вече е ясно, че идеята за обходен път на Провадия няма да се реализира бързо.

Според отговора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството нещата са много забавени и сега е нужно пътят наново да се проектира, обясни народният представител.

Сега варненските депутати чакат отговори от министрите за бъдещето на магистрала „Черно море“, както и на проекта за изграждане на Съдебна палата в крайморския град на площадката, известна като Цирковата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts