| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Калоян Методиев: ГЕРБ и Бойко Борисов подкрепят Румен Радев

Бившият шеф на кабинета на ексминистърката на икономиката Корнелия Нинова, който преди това беше и началник на кабинета на президента, заподозря, че държавният глава и лидерът на ГЕРБ си били станали много близки.

През последните 10-11 месеца ГЕРБ и Бойко Борисов подкрепят президента Румен Радев. Вижда се от всяко изказване на бившия премиер. От двете страни хвърчат комплименти.

“Имам чувството, че се чуват всеки ден, обосновано предположение правя”, каза Методиев по адрес на Бойко Борисов и Румен Радев.

Методиев каза, че се наблюдава директна подкрепа от страна на президента за ГЕРБ и персонално за Бойко Борисов.

Той разкритикува президента, че отишъл в Перник по време на акцията за издирването на изчезналия Сашко. Това бил, по думите на Методиев, “ранният Борисов”.

Това коментира политологът Калоян Методиев в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Според него скоро ще започнат да доминират в обществото корупционни скандали, свързани със служебното правителство, което все повече затъвало в злоупотреби с власт, надскачания в правомощия и намеса в изборния процес.

„Служебното правителство не успя да гарантира честния изборен процес.

Имаше и сигнали за купуване на гласове – нещо, което беше поизчезнало през изминалата година“, посочи Методиев и допълни, че се назначават хора така, сякаш служебният кабинет ще стои още дълго.


Политологът смята, че служебното правителство допълнително дестабилизира партийната ни система, а президентът използва инструмент за разбиване на партиите по модела на „Борисов 1“.

„Ако Румен Радев търси консенсус и иска да е медиатор, а България и икономиката да се развиват, не бива да търси вътрешните опозиции на партиите – като БСП, „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

Калоян Методиев, смята, че вторият мандат на президентът вече му е тесен и той има други дългосрочни цели. Според политолога, Румен Радев използвал и реториката на кръга „Звено“.

“Уволнява и назначава хора, като че ли ще стои още месеци наред”, продължи с критиките Калоян Методиев по адрес на служебното правителство, като добави, че ИТН били оставени в него на различни постове, въпреки че не влезли в парламента.

“Очевидно се търси формата на смяна на държавното управление чрез доунищожаването на партийната система. Кръгът “Звено” – едно към едно”, направи паралел Калоян Методиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts