| | | | |

Ако бяха в Канада, Лена Бориславова и Кирил Петков, щяха да гледат политическа кариера през крив макарон

Ако бяха в Канада, Лена Бориславова и Кирил Петков, щяха да гледат политическа кариера през крив макарон.

Само заради две свои реплики, щяха да целунат амбициите си за сбогом.

Първо тя подметна, че “машините възпрепятстват неграмотния вот”(каквото и да означава според нея това, то си звучи противоконституционно), а тези дни според Корнелия Нинова г-н Петков искал хартиеното гласуване да се запази само за хората над 60-годишна възраст.

И неговото звучи противоконституционно.

В Канада са чао завинаги с политиката. Но ние сме в България и тук да противоконституционалстваш не прави лошо впечатление. Е, прави, но не масово.

По тази причина друго да обясня.

От висотата на своите 42 години, г-н Петков най-вероятно намира шестдесетгодишните за грохнали и смотани аналогови старци, които като си прочетат вестника, си правят хартиена шапка за глава от него, и сядат да си прекарат пенсионното време в игра на табла

В неговия, да го наречем ред на мисли, той не би допуснал и Бил Гейтс до каквато и да машина поради възрастови ограничения, нали? Гейтс е на 67 години.

И като споменах Гейтс, стигнах до същността на този пост.

Всички ние, драги ми, ползваме технологии, разработени ни повече ни по-малко от 60-годишни. Не от 18-годишни, не дори от 40-годишни.

Точно от тези, на които г-н Петков гласува нула доверие, че могат да се допрат до смартфон, без да ги перне ток.

И още нещо мога да добавя: тези хора, които имам наум, са дори не първо, а второ технологично поколение.

Първото такова, познато нам, е на техните бащи. На 80-годишните.

Някои от тях вече не са сред нас, което не променя факта, че първият имейл е изпратен през 1970-та година, или 10 години преди г-н Петков да огрее нашия скромен и несъвършен свят със сияйното си присъствие.

Нещата стоят точно така и на всичко отгоре, 80, 60 и 50 годишните са развивали технологии, които за разлика от днешните са всичко друго, но не и консуматорско- интуитивни.

Това, последното изречение, само който е работил с ДОС, може да го разбере. 60-годишните определено могат, защото 80-годишните ги бяха научили.

от фейсбук профила на Биляна Господарска

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts