| | | |

Напусналата ДСБ Цецка Бачкова с остра критика към женерал Танас

“ДСБ не издигна кандидатура за президент, за да угодим на Румен Радев, не подкрепихме Украйна с оръжие, за да угодим на Корнелия Нинова.

Не се противопоставихме на популизма в 47-ия парламент, за да угодим на Кирил Петков и Асен Василев.

Вижданията на ДСБ вече се свеждат до това с кой по-голям можем да си партнираме, а не как да растем и да разширяваме подкрепата си и да налагаме ние дневния ред в държавата и да налагаме ценностите, зад които стоим”.

снимка Архив

Това каза пред БНР Цецка Бачкова, която напусна “Демократи за силна България”.

“Основната причина да напусна ДСБ е подмяната на ценностите, подмяната на идеологията, отклоняване от пътя, по който сме вървели винаги.

ДСБ представляваше интелигентите хора и претенциите на такава партия е да отстоява и да създава десни политики. Да се бори за силно представителство в политиката, а не да се снишава пред силния на деня”.

По думите на Цецка Бачкова “Демократична България”, част от която е ДСБ, е отстъпила и от дясното, и от евро-атлантизма:

“Защото се оказа, че една коалиция с Корнелия Нинова може да бъде по-важна от позиционирането на България по отношение на войната в Украйна. …

Компромиси имаше и по отношение на бюджета, и по отношение на съдебната реформа. Не успя “Демократична България” да излезе от това управление със защитени десни и евро-атлантически политики”.

Тя подчерта, че ДСБ е била компромисният участник, търсещ разговори и мир в четворната коалиция, за да я задържи жива, въпреки че е било ясно, че се разпада.

“Всичко, срещу което на думи се борим в държавата, го практикуваме в собствената си партия.

Борим се срещу корупцията в държавата, а избори в самата партия ДСБ се печелят с раздаване на постове.

Борим се срещу “калинките” в държавата, а именно удобни хора имат път и бъдеще в партията.

Борим се за демокрация, а не даваме хората с различно мнение да го споделят и ги наказваме.

Не можем да се опитваме да променим държавата, а да не можем да променим собствената си партия”, сподели още Бачкова и заяви, че България има нужда от силна дясна партия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts