| | | |

Бесен скандал в Парламента! Депутатите се хванаха за гушите, стигна се до безредици

Напрежението в първия пленарен ден от новата седмица за депутатите ескалира чувствително и заради разразилия се от вчера спор за бъдещето на въглищните централи у нас народните избраници едва не стигнаха до бой.

Безредиците в пленарната зала наложиха прекъсване на заседанието от председателя Вежди Рашидов.

А на трибуната, готови да си раздадат шамари, се оказаха и депутати от “Възраждане”, и от БСП, и от Демократична България.

снимка Кадър

До ситуацията се стигна след декларация от ПГ на “Възраждане”, в която националистите твърдят, че предишният кабинет на Кирил Петков действително е обещал на ЕК затваряне на “Мариците” до 2026 г., както и че ” началниците” и на Продължаваме промяната, и на ДБ, и на БСП, и на изпадналата от парламентарно представителство “Има такъв народ”, като част от предишната четворна коалиция, била Европейската комисия.

“Вчера чухме поредната лъжа на Кирил Петков, който днес отново не е на работа, а след това станахме свидетели на скандал между две бивши управляващи партии”, захапа опонентите си от ГЕРБ и “Продължаваме промяната” (ПП) Искра Михайлова от “Възраждане”.

“Ако Петков не знае какво означава това, хората от въглищните централи знаят“, продължи Михайлова, зачитайки текста от Плана за възстановяване от страница 113.

Това извади от релси депутата от БСП Драгомир Стойнев.

Бившият икономически министър цитира дословно точно договорките, които предишният кабинет е постигнал с Брюксел.

И прочете от трибуната пасажът, касаещ централите, според който не се налага затварянето им в нито един период, а още по-малко изваждането им от експлоатация във връзка с изпълнението на българския План за възстановяване и устойчивост.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts