| | | |

Иво Мирчев свири сбор, събира умно – красивите жълтопаветници на протест, за да обслужат Божков

С призив за протест “срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс” депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев излезе във фейсбук.

Той обяснява защо напуснаха пленарната зала днес заедно с “Продължаваме промяната”.

И събира недоволни от среднощното приемане на изборните правила в правна комисия в 18,30 ч утре пред Народното събрание.

Ето целия му пост:

Напуснахме днес пленарна зала в знак на протест срещу близо 18-часовото “опраскване” на Изборния кодекс, което организираха вчера от ГЕРБ.

В заседанието на Правната комисия, продължило от 14:30 ч. вчера до 7:45 днес сутринта, коалицията “хартиена бюлетина” на практика прерасна в коалиция “ДГД и българите в чужбина”.

Ето какво свършиха гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП в комисия:

-Отмениха въведения от нас МИР “Чужбина”.

-Вдигнаха прага на заявленията за откриване на нови секции извън страната.

-”Опраскаха” машинния вот и на практика върнаха хартията изцяло, без да дадат нито един аргумент срещу машините и нито едно доказателство за проблеми с машинния вот.

-Премахнаха Обществения съвет към ЦИК, но пък увеличиха състава ѝ, за да я направят още по-зависима.

-Отхвърлиха всичките ни предложения за осигуряване на прозрачността на гласуването.

След всичкото това Бойко Борисов преди малко обяви, че ако Христо Иванов гарантирал сигурността на машинния вот, те щели да оставят машините.

Сериозно ли, г-н Борисов? Защо вие не докажете, че има проблем с машините? Вероятно защото не можете. Можете само да подменяте всеки опит за реална реформа.

Вашите хора проведоха бутафорно 18-часово заседание, в което принудиха Правна комисия да разглежда на юруш и през нощта критично важни за изборния процес текстове.

Колко демократично е това? Колко евроатлантическо? Колко държавническо?

Утре в 18:30 пред Народното събрание срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс!, уточни Мирчев часът и мястото на протеста.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts