| | | |

Десислава Атанасова със силни думи разкости ПП и ДБ ВИДЕО

“В залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото ние всички сме тук по волята на суверена.”

Това заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС председателят й Десислава Атанасова в декларация от парламентарната трибуна.

Парламентът успя да събере кворум от третия опит днес, след като ГЕРБ-СДС се върнаха в пленарна зала. Така стартът на работния ден започна с близо два часа закъснение.

В залата бяха отчетени 155 присъстващи, като парламентарните групи на ПП и ДБ не влязоха на заседанието.

“В тази зала, днес, е категорично ясно кой иска да работи за държавата, да търси решение за българските граждани и кой иска бързи избори, да няма стабилност, да няма еврозона, да продължат да растат цените на горивата”, посочи Атанасова.

“Отговорът е само един – тези, които докараха държавата ни до пропаст.

И ако твърдят по кулоарите, като временни посетители, че това е общественият дебат и по тази тема само ще разделят обществото – вълшебната флашка, то тогава ние започваме да изпитваме още по-сериозни съмнения – вълшебната флашка ли им осигурява изборни победи?”, попита Атанасова.

“Ние сме тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване. По техните правила, техните машини, с техните вътрешни министри, ние сме тук по волята на българските граждани”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

“Кой отсъства? Тези, които са в изолация. Тези, които поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата.

Искат ли тези, които отсъстват, ПП и ДБ, да търсим решения за това как държавата ни ще се справи с инфлацията, която в голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление.

Как държавата ще понижава цените на горивата, които пораснаха благодарение на великите им дела, включително и пред Европейската комисия, защитаващи чужди интереси”, коментира Десислава Атанасова.

“Кой ще поставя ултиматуми с няколко процента и 20 депутати?”, попита депутатът от ГЕРБ по адрес на ДБ.

“Ако имате смелост, ако имате отговорност – заповядайте. Ние ще бъдем тук. ГЕРБ-СДС ще отстоява правото на хората да изберат как да гласуват”, заключи Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts