| | | |

Деси Атанасова показа пред всички „вълшебната флашка“ и удари в земята среднощните протестъри от ПП и ДБ ВИДЕО

От два дни някаква истерия броди из кулоарите на парламента, организира протести, бълва лъжи в телевизионни студия, блокира национални медии. Причината е вълшебната флашка. Ето я причината.

Това каза пред БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ и показа пред камера въпросната флашка.

„Много повече ме вълнува защо пред последните дни нямаше дебат по всички теми, които вълнуват българските граждани“, заяви тя по повод протестите срещу връщането на хартиената бюлетина, водени от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

“Тези хора напускат парламента без дори да се интересуват от дневния ред. Докато тях ги нямаше, ние гласуваме закона за семейното подпомагане”, изтъкна тя.

Те искат вълшебната флашка, това е битката на живота им. Аз чувам от 2 дни думи като “битки”, “войни”, “ритници”. За първи път ми се струва, че има протест, за да се дадат повече права. Какво ви се отнема, когато ви се дава възможност и избор?”, каза Атанасова.

„Но тях това не ги интересува. Интересува ги вълшебната флашка“, подчерта Атанасова.

„Защо не са в зала, когато парламентът разглежда декларация България да е в Шенген? Това не е ли национална кауза? Нали уж са евроатлантици?“, попита Атанасова.

„Не гласуват закон за помощите за деца, не се интересуват от темата за възнаграждението на медиците, от темите, свързани с горива, с кризи, миграция, престъпност. Такива неща дали изобщо ги вълнуват?“, посочи още тя.

Разсърдени, бродят из кулоарите заради вълшебната флашка. Тях очевидно не ги интересува социалната политика. Не се интересуват от темата за възнаграждението на медиците. Не се интересуват очевидно от темите свързани с горива, кризи, миграция, престъпност.

ПП и ДБ са в изолация”, допълни Атанасова.

“В настоящата ситуация няма управляващи и опозиция. Нали разбирате, че в момента имаме служебно правителство и избран парламент, който може да реши да решава ли проблемите на българските граждани или да се занимава с подобни неща – протест за вълшебната флашка”, каза още Атанасова.

„Как може да протестираш срещу повече права за българите“, възмути се тя.

„4 пъти размахахте вълшебната флашка. Аз съм доволен, че я донесохте“, коментира водещият Георги Любенов.

„В момента на тази флашка дори и вие не знаете какво има“, обясни Атанасова.

„Аз не смея да я докосна. Не знам какво може има на нея“, каза водещият.

И аз съм съмнение я докосвам. Никой български гражданин не знае – какво има на тези флашки, за които се организират протести“, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Относно преговорите за съставяне на правителство тя заяви: „Седнахме на разговор, включително с ПП. Не мисля, че беше нещо страшно. Намерихме допирни точки по някои теми, по други не. Така и с всички парламентарни групи“.

„Десетки решения, и една флашка – представете си колко им е важна, успя да заложни на карта и да взриви възможностите за търсене на консенсус“, изтъкна тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts