| | | |

Бойко Борисов: Никой вече няма да позволи да му се стои пред вратата както преди 2 години. Всяка партия да си събере 300 – 400 шпиц команда и къде дойдат – бой ВИДЕО

Ще дадем време на комисия в Народното събрание (НС) да установи всички факти и доказателства не само по подписване, а и по прекратяване на договора с Джемкорп.

Това заяви Десислава Трифонова по време на извънреден брифинг на ГЕРБ.

“Кирил Петков и Асен Василев се скриха от комисия, не само, че се скриха, но и излъгаха, че нямат документи. Недопустимо е, че министър си позволи да излъже по време на изслушване. Това става ясно от думите на Росен Христов”, каза още тя.

В брифинга се включи и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе в залата, но първоначално не говори пред медиите.


Заради въпрос, дали ГЕРБ ще подкрепят правителство, издигнато от втория или третия мандат, Борисов каза:

“То ако ги оставя да отговорят на този въпрос, ще е катастрофа, ще има отрязани ръце. Аз дори не искам да се включвам в този разговор.

Нека служебният министър отговори дали са автентични тези документи. Ако те са верни и ако това, което казва Даниел Митов, че 2 години, дори да се прекрати този акт, продължава да действа, аз не знам по силата на кой закон може да подпишеш такова нещо”.

“И в “Продължаваме промяната (ПП), и в “Демократична България” (ДБ) има много стойностни и качествени хора, това клише го научих от тях. Но там има 1-2 , които не стават. То и в ГЕРБ има. Петков отиде при Цветанка Ризова и тя с охота го прие, каза, че Джемкорп не съществува.

Все още има достатъчно голяма група в обществото, която им вярва и с всеки изминал ден ще научават повече неща за тях.

Говорят, че ние, ДПС, БСП искали да се върнат. Това е изконна неистина.

И отхвърли обвиненията, че мафията иска да се върне.”Преди няколко седмици ги бихме с над 5% по техните правила. Нашите избиратели искат хартия, затова го правим. Какъв е тоя панически страх, че някой може да вземе Флашка? “, попита Борисов.

Според него парламентът си работи прекрасно. Нямаме повод да се бърза да се вкара в сряда този закон за Изборния кодекс. Втора правна комисия не може да се направи. Няма сила, която да не го гледа този закон, щом г-жа Нинова няма да го оттегли”, посочи Борисов. Дебатът обаче да е цяла седмица в с IT специалисти.

С който и да е мандат тласкат държавата само към хаос.

Днес пак е обстрелвана ядрената централа в Запорожие и ние рискуваме да останем без парламент в тази обстановка.

Той попита какъв е този панически страх, че може да им се вземе флашката. Готови сме да сме съвносители по проекта за Избирателен кодекс на ДБ и ПП, каза Борисов.

Той не бил съгласен обаче срокът да е един месец, защото това означавало, че държавата се тласка към нови избори. Казва – “Според Борисов няма никакви основания да се бърза с този закон”. Трябва пред камерите да се реши въпросът с флашките и кода.

Убеден съм, че другите партии – ДПС, БСП, “Български възход” няма да имат против да се направи една временна комисия, която пред камерите да реши. Те показаха, че на Разпети петък могат да решават Изборен кодекс.

“И това, което направиха на Йордан Цонев. Това ескалиране, каквото стана пред дома на Йордан Цонев, ще доведе до гражданска война.

Това ли искат те, попита Борисов, като сравни демокрацията на Кирил и Асен с шпицкоманди”, по повод инфарктната ситуация, която се разигра в петък вечерта пред сградата на БНТ.

“Никой вече няма да позволи да му се стои пред вратата както преди 2 години. С какво право ходят да му звънят на вратата.

Ще ли им е хубаво така да се заложат пред къщите им. Или една група малцинство да каже какво да става, защо правим избори тогава?”, запита Борисов.

Борисов посочи, че про приемането на машинно гласуване Мустафа Карадайъ го предупредил :

“С машините на Мадуро ще видиш какво ще се случи”.

Тогава нямало други. Борисов намекна, че е готов да взмем машини като тези в Щатите, или пък кодът от вота да е за държавата, да има и сигурност от хакерски атаки.

Изборният кодекс няма да се вкарва тази седмица една седмица, но не и да се отлага с цял месец. Те се готвят през това време да блокират всичко за правителство и да отидат на избори зимата, заяви той относно плановете на ДБ и ПП.

Според Борисов хората искат да гласуват с хартия, затова я има във всички държави. Ако It специалистите оборят притесненията на ГЕРБ, тя няма да настояват машините да бъдат превръщания в скенер. Няма как да им остане далавера та, настоя той. .

“Може да съберем 137 гласа, но това означава нестабилна държава.

Аз не искам такава”, заяви Борисов. Ако всички спрат да влизат в пленарна та зала, няма да има бюджет и парламентът ще спре. Само с отстъпки можело да се управлява.

Борисов се пазел от разговори за третия мандат, защото бил Брюкселски възпитаник – докато всичко не се договори, нищо не е договорено.

И настоя за документ, около който да се обединят партиите, около кои лица и да се подпише. Всяко решение на следващия кабинет да е вкаран в този план, иначе да не получава подкрепа в НС, настоя лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts