| | | |

Иван Иванов, БСП: Разделителните линии между БСП и бившите ни коалиционни партньори са от няколко месеца

Разделителните линии между БСП и бившите й коалиционни партньори започнали още при избора на председател на Народното събрание.

„Мен ме притеснява по-скоро поведението на „Промяната”, които още от ден първи на този парламент говорят в една тоналност, която буквално ни кара към нови предсрочни избори”

Това обяви депутатът от Левицата и бивш министър на земеделието Иван Иванов в студиото на „Събуди се”.

„Тогава „Демократична България” категорично отказаха да подкрепят нашия кандидат без никакви мотиви. Господин Вигенин има всички възможности”, допълни той.

Иванов коментира и прекрояването на Изборния кодекс, което беше гласувано в парламентарната Правна комисия.

„Това, което направиха ГЕРБ, с това забързване на процеса, също не доведе до някакъв конструктивизъм”, каза народният представител.

Той изрази надежда, че ще се намерят гаранции за това, че изборният процес няма да бъде опорочен.

БСП са много предпазливи в изказванията си и социалистите се надяват тонът с Демократична България и Продължаваме промяната да бъде смекчен. БСП не е партия, която къса лесно отношенията си с когото и да било.

Иван Иванов не знае дали третият мандат за съставяне на правителство ще отиде при червените. Той се притеснява от поведението на ПП, които говорят в една тоналност, която кара страната към нови предсрочни парламентарни избори.

Иванов също смята, че времето, дадено от президента за съставяне на правителство не се използва правилно.

С първия мандат няма как да се състави правителство, а всички са вперили поглед в третия мандат за съставяне на кабинет, посочи депутатът от БСП.

БСП ще имат кандидат за кмет на София за предстоящите местни избори догодина.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts