| | | |

Тошко Йорданов пророк, каза кога ще са предсрочните избори

Предсрочните парламентарни избори ще са на 12 или 19 март догодина.

Тази прогноза направи зам.-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов, чиято партия не успя да прескочи 4% бариера и не влезе в настоящия парламент.

Това, което правят ГЕРБ, ДПС и БСП, е с цел да манипулират предстоящите избори с хартиена бюлетина в тяхна полза, заяви той в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

По думите му “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” са политизирали темата.

Според Йорданов сегашните машини, купени от ГЕРБ, подлежат на манипулация. Доказан факт, не в България. В България има основателни съмнения.

Мога да дам няколко примера – никога досега държавата не е правила одит на “Информационно обслужване”, което в крайна сметка сумира данните.

Не е проблемът в тази флашка, която Бойко Борисов я разнася, каза той.

Тошко Йорданов коментира още, че ИТН ги няма в парламента и няма кого да обвинят. Сега започва играта кой да бъде виновен, че ще се ходи на избори.

“Заради 4000 гласа не успяхме да влезем в парламента и няма кой да се обвини. Сега започва играта кой да е виновен, за да се ходи на избори”, поясни Йорданов.

За него потвърждение на това е, че “ПП и БСП сега са открили, че не се понасят и има лицемерие”.

ДБ сега ли откриха, че БСП са двулични, къде им беше акълът в предишния парламент, каза Йорданов.

Заместникът на Слави Трифонов допълни, че ако ИТН сега бяха в парламента, щеше да има правителство и председателят на НС нямаше да е от ГЕРБ.

Той обвини ПП в лицемерие, че публично се обявяват срещу ГЕРБ, а в същото време при тяхното управление са назначавали кадри на ГЕРБ.

ИТН ще събира експерти за определени дейности за явяване на следващите избори, посочи още той. В заключение той каза, че партията им все още е “за” президентска република.

“Ние ще направим всичко възможно да организираме референдум за промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република и това, което се случва в този парламент е ярко доказателство за това, колко е необходимо това.

Защото в момента по ред причини се получи така, че ние не сме в този парламент и не могат да си измият ръцете с нас за това, че този парламент всъщност е безсмислен в това му съдържание по начина, по който се избира. Толкова раздробен, без обща цел и без обща визия. Те не могат да изберат един председател, а как ще изберат правителство?“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts