| | | |

Бившият енергиен министър скочи на ГЕРБ: Тъпотии! (ВИДЕО)

Бившият енергиен министър Александър Николов дава своеобразен брифинг, на който обясни подробно прекратяването на Меморандума с Gemcorp Inc., оспорвано от ГЕРБ вчера със закана ЕК да разследва бившия кабинет на Кирил Петков.

Ексминистърът нарече с ирония “полиглотската група” на ГЕРБ, която не успявала да разчете заглавието на така или иначе прекратения договор, в което изрично е упоменато, че той е “необвързващ”.

И посъветва единствения по думите на Николов знаещ английски език – Даниел Митов, да се обърне към преговарящия за ново редовно правителство от името на Бойко-Борисовата партия Соломон Паси да му обясни кой е Майкъл Хюит – представителят на “Ай Пи 3 Корпорейшън” като страна от договора.

Защо точно Паси? Защото въпросният Майкъл Хюит е бил висок гост на един от форумите на Атлантическия клуб, оглавяван от него.

“Има група от хора, които за да валидират присъствието си в политическия живот у нас, правят скандали”, убеден е бившият министър.

И коментира, че още на първата страница на меморандума пише, че той е неангажиращ договор.

“Другото, което не се казва, защото е много неудобно, е, че меморандумът е тристранен, а водещата институция в него е Ай Пи 3 Корпорейшън.

Специално зам.-председателят на ГЕРБ би трябвало да знае какви биха били последствията, ако намеците за корупция, за които говорят те, стигнат до управляващите органи на Ай Пи 3 Корпорейшън”, коментира Николов.

И намекна, че може да се стигне до съдебен иск за нарушаване на репутация.

“Свалете си прессъобщението от 28 юли т.г. от сайта на МЕ, че Меморандумът е прекратен. Поне това направете.

Проблемите са в едни хора, които, за да могат да плашат населението и да присъстват в политическия живот, им трябва да създават подобен тип скандали. Смешни истории. И така вместо инвестициите да се случват у нас, те стават на други пазари”, коментира Николов.

Той добави, че трябва да се търси връзка и при твърденията за посредниците за газа, и по отношение на искането за падането на цените на горивата с 1 лев.

“Не е ли ясно, че целият преход – от ГЕРБ, БСП, ДПС, с установено влияние в държавната власт, иска хартиена бюлетина.

Не е ли ясно, че корпоративният вот се контролира много по-лесно с нея в тъмната стаичка”, добави Николов вече с политически уклон.

Той добави, че има ясна връзка между ваденето на измислени скандали и “тъпотии” на всеки 2 седмици и обособяването на новото-старо статукво.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts