| | |

Силна експлозия в Москва, има много загинали ВИДЕО

Поне 8 души са загинали при експлозия в центъра на Москва, съобщиха руски официални лица. Според властите пожар е избухнал в голям склад между 3 гари. Пожарът е предшестван от мощна експлозия.

Огнената стихия е обхванала двуетажна тухлена сграда в неделя следобяд.

Складът на площад Комсомолская се намира близо до железопътните терминали в руската столица, които я свързват с други големи градове, Санкт Петербург, Казан и Владивосток.

Московският клон на Министерството на извънредните ситуации (Emercom) съобщи, че пожарът е причинил частичното срутване на тавана на сградата между двата етажа.

Над сто огнеборци и хеликоптер участват в гасенето.

Площта на пожара е била 2500 квадратни метра. Откритото горене в склада е ликвидирано в 22:03 часа. В 23:55 ч. пожарът е бил напълно потушен.

Следственият комитет на Русия, който наблюдава разследванията на потенциални големи престъпления, каза, че броят на жертвите на пожара все още се оценява.

Той приписва причината за пожара на „нарушения на противопожарните стандарти“.

Големите пожари са доста често срещано явление в Русия и обикновено се приписват на стареещите сгради и инфраструктура, както и на небрежното отношение към изискванията за безопасност.

Увеличи се броят на жертвите от друг инцидент в Русия.

При срутването на сграда на руския остров Сахалин в резултат на газова експлозия са загинали общо десет души, двама са настанени за лечение в болници, а на други четирима е оказана медицинска помощ и са били освободени, предаде News.bg.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts