| | | |

Членове и симпатизанти на “Възраждане” блокират жълтите павета

На 3 декември от 12:00 ч. на пл. “Народно събрание” “Възраждане” организира протест за запазване на българския лев и срещу въвеждане на еврото в България.

“Поводът за протеста е стремежът на българските политици да вземат решение, което касае поколения българи, без да се съобразят с настоящата икономическа ситуация в страната ни.

България не е готова да стане част от еврозоната, което сочи и докладът, който “Възраждане” оповести публично”, твърдят от партията.

“Влизането в еврозоната ще е необратимо за страната ни, защото в нея има механизъм за влизане, но няма механизъм за излизане. Тоест, взетото решение сега няма да може да се поправи от следващи правителства.

Разбира се, от привържениците на еврото в страната този факт се неглижира. Нещо повече – изтъква се задължение, което ние нямаме”, подчертават от “Възраждане”.

Според тях “удобно от говорителите на еврото се пропуска фактът, че страната ни може да приеме единната валута сега или съвсем хипотетично след 500 години и с това няма да наруши договора, защото в него не е записана точна дата и всяка държава има право да реши кога и как да приеме общата валута”.

“Очевидно е, че това да се присъединим към еврозоната е решение, което българските политици се опитват да вземат прибързано и под натиск.

Познавайки политическата ситуация в страната, можем да заключим, че този натиск е отвън и логично той идва от Европейската централна банка”, смятат от “Възраждане”.

“Възраждане” оповести публично и комуникационната стратегия, която беше изготвена преди да е готов анализът с ползите и рисковете от въвеждането на единната валута в страната ни в този труден в икономически план настоящ момент.

Чрез нея управляващите ще се опитат да заглушат несъгласието и да представят пред света ситуацията в България по различен начин. Ще представят народа като съгласен без да са го питали.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts