| | | | |

А, бе, измамници клети! Всичко, за което ви изловят по бели гащи, хайде да го изтриемЕ и да го забравимЕ

Александър Николов (Сашо Кеша), вместо да даде отговор на въпроса: на коя дата и с кой документ е получил мандат от Министерски съвет да подпише меморандума с Gemcorp/IP3, се репчи:

“Другото, което не се казва, защото е много неудобно, е, че меморандумът е тристранен, а водещата институция в него е Ай Пи 3 Корпорейшън.

Специално зам.-председателят на ГЕРБ би трябвало да знае какви биха били последствията, ако намеците за корупция, за които говорят те, стигнат до управляващите органи на Ай Пи 3 Корпорейшън”.

Защо чуждестранна частна компания да е “водеща институция”, когато насреща е българската държава и става въпрос за българската енергетика?!

И какво като стигне скандалът до ушите на американците от IP3 Corporation – те по кое Божие писание са абсолютно чисти и невинни, по презумпция?

Че той Хънтър Байдън беше замесен в международна далавера, та в този случай, понеже адмирал Майкъл Хюит бил вътре, сакън, всичко е честно и почтено! Какво като е бил на събитие на Соломон Паси – едно е личността, друго е корпорацията. Хайде холан.

Gemcorp и IP3 Corporation са офшорки. Българският парламент прие закон, че офшорни фирми не могат да участват в обществени поръчки.

А кабинетът “Петков” дава цялата българска енергетика в ръцете на две офшорки. Мирише на гнило отвсякъде!

Ако всичко с меморандума беше тип-топ, защо не дойдоха “инвеститорите” от Лондон в София да го защитят, а го прекратяват през юли?!

Тоест, твърдят, че са го прекратили, но няма тристранно подписан документ за това.

На 20 ноември служебният министър Росен Христов казва: “Договореностите с “Джемкорп” още са в сила, може да предявят финансови претенции към държавата.”

Александър Николов иронизира: защо не махнат от сайта на Министерството на енергетиката съобщението от 28 юли, че меморандумът е прекратен.

Че защо да го правят?! Това означава да фалшифицират историята. Служебният кабинет започна работа на 2 август. В сайта на Министерски съвет няма такава точка в дневния ред и няма решение за прекратяване на меморандума.

А, бе, измамници клети! Всичко, за което ви изловят по бели гащи, хайде да го изтриемЕ и да го забравимЕ!

Защо Кирил Петков и Асен Василев мълчат?

Александър Николов пише истерични ФБ-постове, даже държавната БНТ ги превръща в “новина”(?!), вместо да отиде в някоя телевизия и да застане срещу Десислава Трифонова или срещу Росен Христов.

Защо Атанас Бостанджиев прелетя от Лондон до София, кацна в “Лице в лице”, оправда се нещо на-две-на-три по БТВ, но не приема срещи с други журналисти, които ще му задават въпроси, а няма да четкат имиджи.

Атанас Бостанджиев по БТВ казва: меморандумът беше подписан по инициатива на американската фирма IP3, като заедно с тях заявихме интерес да влезем с частен капитал в обновяването на “Топлофикация София”.

Че откъде-накъде?!

Това е общинска фирма и се ръководи от столичния общински съвет, защо министър Александър Николов ще подписва за общинска фирма?

Как така скорострелно се подписва този меморандум на 22 март, след вечеря във Вашингтон на 15 февруари, на която присъстват Асен Василев, Александър Николов и Атанас Бостанджиев, заедно с посланик Херо Мустафа?

Защо Министерски съвет не е потърсил становища на службите и БНБ за надеждността на фирмите? Защо е бил скрит докладът на ДАНС в чекмеджето на Кирил Петков?

Защо не са били спазени административните процедури: инвеститорът подава документи за инвестиционно намерение в Българска агенция по инвестициите – тя изготвя доклад, който предоставя на министъра на икономиката – който дава становище на Министерски съвет, който – след съгласувателна процедура – дава мандат на министъра на енергетиката за подписване.

Защо не са били спазени законовите изисквания? Кой е бързал толкова много и защо?

Слави, кажи си най-сетне, де! Кой ти натресе Александър Николов за министър на енергетиката?

Когато попитах колегата му Радостин Василев, той ми отговори: “Това е въпрос за един милион долара!”

Ива Митева, Любомир Каримански, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов не знаят нищо за това как се е появил Сашо Кеша в ИТН.

Тошко Йорданов нищо не ми отговори, също така. Защо е тази секретност, защо се мълчи досега?

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts