| | | |

Медиен слугинаж: Киро и Асен като обикалят като цветарки

Съпредседателите на „Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев се оказаха доста желани гости в деня, в който с представители на „Демократична България” обявиха, че ако вторият мандат дойде при тях, са готови да направят правителство на малцинството.

За времето от 17:30 до 20 часа съпредседателите на ПП се появиха в цели 3 предавания

Гастролът по студиата откри Асен Василев. Над 10 минути той отговаря на горещи въпроси на Цветанка Ризова за „Джемкорп” и промените в Изборния кодекс, сипейки тежки обвинения към ГЕРБ.

Няма и час по-късно на екран изгря другият съпредседател на партията Кирил Петков.

В студиото на БНТ той също не пропусна да разкритикува хората на Борисов, че за два месеца така и не са казали готови ли са да правят правителство на малцинството. „Пълно безвремие”, отбеляза той.

Гостуването по националната телевизия сякаш бе малко за бившия премиер, защото малко преди 20 часа се появи и в Нова телевизия, където отново заговори за безвремие и никаква проява на лидерство от страна на победителя в изборите ГЕРБ.

„Ако те не могат да поемат лидерството, не могат да покажат, че имат ясен план, не могат да покажат ясна възможност на формират коалиция, ние ще обявим, че имаме план. Този план ще го обявим заедно с „Демократична България”.

Той ще покаже на българския народ, че има едни политици, които са готови да поемат отговорността за тежката зима, готови са да поемат дори риска да управляват в правителство на малцинство”, заяви Петков.

Той обаче подчерта, че условието е да бъдат приети преди Коледа приоритетите на ПП в няколко сектора, сред които социална политика и съдебна реформа.

По думите му не е проблем някои от законите да бъдат приети само на първо четене. „Направили сме реалистична програма тези закони да бъдат приети”, обясни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts