| | | |

Македонското МВнР: Изказванията на Костадин Костадинов са организирана провокация

Министерството на външните работи на Република Северна Македония излезе със специална позиция срещу изявления на председателя на партия “Възраждане” Костадин Костадинов.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъжда иредентистките изяви, които съдържат претенции към териториалната цялост на страната, изказани повече от един път от депутата от България Костадин Костадинов.

Фактът, че тези изяви се повтарят и в Скопие във важен и за двете страни символичен момент – отварянето на новото помещение на БКИЦ и на българо-македонския бизнес форум, не може да не бъдат тълкувани освен

като опити за саботиране на импулса в двете правителства за задълбочаване на сътрудничеството и като организирана провокация, която трябва да бъде осъдена от всички проевропейски сили и институции в двете държави, посочват от външното ведомство в Скопие.

В същото време МВнР на РСМ отправя апел към гражданите на двете страни да не се поддават на такива провокации,

целящи да спрат задълбочаването на отношенията между двете държави в духа на европейските ценности. Пред медии в Скопие Костадинов е посочил, че РСМ е втора българска държава, предаде БНТ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts