| | | |

“Промяната” се загрижи за младежкото БСП, имало надежда

Членове на младежката формация на социалистите в София се възмутиха от промяната в становището за хартиената бюлетина

Настимир Ананиев заяви, че имало надежда за БСП

Макар темата за дебат в парламента да са новите осем F-16, от “Продължаваме промяната” продължиха да търсят начини как да атакуват връщането на смесеното гласуване и спешното прокарване на изборните промени.

А в реплики, уж покрай самолетите, те успяха да атакуват и БСП, които от поддръжници на машинния вот се превърнаха в инициатори на изборните промени, които го омаловажават.

Искрен Митев от “Промяната” попита социалистите какво мислят за позиция на Младежкото обединение на БСП в София срещу хартиените бюлетини.

15 мин. преди това столичните млади социалисти излязоха със становище, в което се противопоставят на изборните промени, прокарвани от партийното ръководство.

“Без решение на нито един от колективните органи на партията, както и в разрез с досегашната си линия на поведение по темата, ПГ на “БСП за България” внесе в Народното събрание искане за спорни промени в Изборния кодекс по отношение на метода на гласуване, както и предложи за председател на 48-то Народно събрание личност от партията- олицетворение на модела на задкулисие и корупция.

Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП-София, не можем да допуснем”, обявиха те.

Настимир Ананиев също подкрепи Митев като уточни, че не бива да се говори за връщане на хартиената бюлетина, а за отмяна на машинното броене и на машинния протокол.

“Ако някой не е разбрал, отменяме машинния протокол. Хартия си има и в момента в малките секции.

А позицията на младежкото им движение ни дава надежда, че има надежда нещо в БСП да се промени”, заяви депутатът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts