| | | |

Радостин Василев: Хартиената коалиция показва колко е озлобена

Хартиената коалиция показва колко е озлобена. Те очакват това, което са предложили, да се приеме безропотно.

Това каза депутатът от „Продължаваме промяната” Радостин Василев в ефира на Нова телевизия относно скандалите в Народното събрания заради Изборния кодекс.

По думите му БСП сами се пакетират. „След това, което се случва, не знам как Корнелия Нинова ще обясни, че тя не е статуквото. Като гласува за хартиената бюлетина, тя подкрепя ГЕРБ и ДПС“, заяви той.

Радостин Василев: Нинова сигурно счита, че с хартиено гласуване ще подобри резултата си
Василев каза още, че законопроектът за промени в Изборния кодекс, които е в зала не е на БСП, а на ГЕРБ.

Ние не искаме да продължим да бавим Изборния кодекс, а просто показваме, че правилника на НС трябва да се спазва.

Мнозинството е с друг формат (ГЕРБ, ДПС и БСП) и вероятно то ще приеме промените в ИК. Те го вкараха в пленарна. Ние – ПП и ДБ, искахме да обсъждаме важните проблеми на обществото. Но това, което става в НС, показва колко е озлобяла така наречената „хартиена коалиция“, посочи депутатът.

Той подчерта, че самолетите не са основание за формиране на коалиции. Докато около хартиената бюлетина се пакетират определени партии. С подкрепата на този законопроект от БСП Корнелия Нинова всъщност работи за интересите на ГЕРБ, а не за БСП.

Попитан какви са прогнозите му за съставяне на кабинет той отговори, че вероятността за съставяне на правителство с третия мандат е 60%, а за нови избори – 40%.

Последва светкавичен въпрос на Виктор Николаев: Тото, играл ли сте скоро?

Не, отговори с усмивка Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts