| | | |

Антон Тонев, ПП: Трябва да обсъдим идеята на Борисов за “програмно правителство”

Има една стара латинска сентенция, че който иска мир се готви за война. Тоест ние трябва да сме готови за избори, ако искаме да управляваме стабилно и дълго или България да има такова управление.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ПП Антон Тонев.

Няма нищо по-добро за нашата страна от едно устойчиво управление, което да разполага с дълъг хоризонт, за да може да изпълни своите политики и да отчете резултатите на редовни парламентарни избори.

За съжаление динамиката в международната и вътрешната обстановка не позволява това нещо, каза още депутатът от ПП.

“Истинската битка през 2023 г. ще бъде изнесена в изборите за местна власт и ако има парламентарни избори, те някак си ще минат в сянката им.

Всички трезвомислещи осъзнават каква реална сила е това да имаш местна структура, да владееш малка община, за можеш да налагаш, понякога макар и силово, своята политика”, коментира Тонев.

Той допълни ,че” идеята на Бойко Борисов за програмно правителство до местните избори трябва да бъде обсъдена в партията. Ние нямаме официална позиция по нея.

Смятам, че г-н Борисов разполага с достатъчно гласове, без да са му необходими като подкрепа гласовете на ПП и ДБ и той трябва да направи така, че да ги събере и да ги използва в своя подкрепа.

За него ще бъде здравословно, ако ние под формата на градивна опозиция, донякъде легитимираме едно такова мнозинство.

Ако ние се включим, макар и с подпис, по някои политики на ГЕРБ, това донякъде ще замаже общата картинка на политическия процес в България, макар и за такъв кратък период”.

Ето и още от думите на Тонев:

Борисов трябва да излезе и да каже с кои сили е постигнал съгласие. По гласуването е видимо, че още от избора на председател на НС, такова съгласие отдавна е постигнато.

Ние заставаме зад всеки, който би подкрепил нашите 16 политики, с които сме се явили на избори.

Чрез промените в Изборния кодекс се тества общественото мнение. При липса на силна реакция срещу, е възможно да видим и предложение за т.нар. хартиено правителство.

Дали с първия, дали с някоя от партиите, които могат да получат трети мандат, има такива възможности, предвид много добрата колаборация и единомислие при гласуването на промените в Изборния кодекс.

ГЕРБ предлага, БСП подкрепя без коментар, БСП предлага, ГЕРБ подкрепя без коментар. ДПС предлага – и двете партии подкрепят без коментар. Силите на общо мислене вече са се случили и ние просто трябва да наблюдаваме процеса в следващите месеци.

Аз съм напълно наясно, че колегите от БСП осъзнават в чия услуга в момента действат. Може би на много от тях това не им харесва, както на г-н Божанков, който е някъде по света, но никой не знае къде.

Явор Божанков, който гласува против мнението на своите колеги от БСП. Те действат в интерес на ГЕРБ. Постигнали са такова съгласие.

Осъзнавайки неудобството, което биха изпитали в един бъдещ момент, на тях са им необходими такива причини – малки скандали, малки факти, с които да отместят общественото внимание от това какво се случва точно сега.

Кодовете се намират в ЦИК. Знаят се къде са, как се заключват, подписани са с индивидуална карта на всяка една секционна избирателна комисия и всъщност няма такава тема.

Никой не може в България да ви даде нещо, което го има, знаем къде е и може във всеки един момент да бъде проверено.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts