| | | |

Михаил Миков: Корнелия само с ГЕРБ не си беше лягала, иде краят на БСП

“Краят на БСП ще се случи, ако стане това – Столетницата да влезе в кабинет, съставен от партията на Стефан Янев, с мандат на ГЕРБ. „БСП само с ГЕРБ още не си е лягала. Това ще е краят.”

Това каза бившия лидер на БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков.

Запитан защо не е участвал в днешната среща за обединение в лявото политическо пространство, той отговори:

„Мястото ми не е там. Знаех, че ще ме поканят и направих достатъчно, за да не ме поканят. Не си вдигах телефона,… Искам да запазя човешките ни отношения с тях”, каза още Миков по NOVA NEWS..

„Нинова покани тези, които имат политически субекти. Аз нямам политически субект, тази покана не се отнася до мен. …

Големият проблем е къде е лявата политика. Как това ще обедини хората – става въпрос за истинско ляво – в данъчната политика, на политическата хигиена, която очертава профила на една партия.

Голяма част от участващите са били във всевъзможни шарени коалиции в целия спектър”, каза Миков.

„Аз им заявявах грешките и сега те са „спасителите” на „новото ляво”. Лявото е едно и всякакви прилагателни отпред променят истинското ляво.

Големият проблем е загубата на автентичност на лявото. Сега Лявото трябва да търси истинското ляво”, обясни бившият лидер на Столетницата и председател на 42-ото народно събрание.

По думите му участващите в обединението сега са действали въпреки предупрежденията на мнозина социалисти, включително и на Георги Пирински и др.

„В момент, когато Нинова започна да ги разчиства, те се сетиха какво има, но – късно”, заяви юристът.

„Не успяхме да направим нещо с АБВ, когато бях председател на БСП, но те бяха в коалиция с ГЕРБ. БСП участваше в десни проекти. Това е загубата на посока, загубата на ляво, на усещане”, изреди Миков.

Няма изключване, има самоизключване, поясни устава на БСП той. „Единственият, който е изключван, е Георги Кадиев – заради внесен законопроект за данъчно облагане”, припомни Миков.

„Има законопроект за държавния бюджет, който почива на политиките от правителството, в което Нинова участваше…

Караницата в парламента днес отблъсква всички. В тази обстановка освен надвикването, ровенето в партиите се превръща в тема… смятам, че е много грозно всичко това”, обясни бившият лидер на Столетницата.

Относно ежедневните случаи, в които мигранти преминават с висока скорост през пътищата на страната ни и са хващани далеч от границите, бившият вътрешен министър каза, че има редица тактики за справяне с мигрантите.

„Да пазиш южната или да пазиш северната граница…Трябва да потърсим съдействие и помощ от нашите партньори, ако са искрени, ако са лоялни, ако са солидарни”, допълни Михаил Миков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts