| | | |

Рашков: Бойко Борисов лъже нагло, а ГЕРБ си имат собствена прокуратура

Прокуратурата е политическа собственост и припява на ГЕРБ

“Съжалявам, че в края на работния ден трябва да кажа нещо неприятно за г-н Борисов. Той изрече поредната лъжа. Аз представих документи, достъпни от МВР като статистически данни, от които е повече от ясно, че и тогава, когато той е бил министър-председател, мигрантският натиск не е спирал.

Това каза в “Лице в лице” по bTV депутатът от ПП и бивш вътрешен министър Бойко Рашков относно охраната на границата.

“Не знам защо така се хвали г-н Борисов, но няма държава, която да има външни граници на ЕС, през която да не преминават мигранти. Това е единственият министър-председател, който твърди, че по негово време не е имало мигрантски натиск.

Пак ще повторя, това е абсолютна лъжа и тя е много нагла. Ако по времето на Борисов е нямало мигрантски натиск, щяха ли да започнат да правят това гранично предпазно съоръжение?”, каза Рашков.

“Жалко, загинаха млади хора, но това е рискова професия. Който носи със себе си оръжие, късо или дълго се предполага, че ще влезе в конфликт с хора, които нарушават закона. Това са хора, които бранят територията на нашата страна”

Така Рашков коментира случая със застреляния полицай на границата и зачестилите гонки с мигранти”, допълни Рашков.

“Средствата, които бяха отпуснати за по времето на управлението на Борисов на областните управи не бяха използвани по предназначение, да могат да се възстановяват онези участъци от оградното съоражение, които бяха разрушени, премахнати и т.н.

Едва миналата година ние предложихме тези участъци да се вземат от областните управи, да преминат към МВР и да бъдат под непрекъснатото наблюдение на граничната полиция и там, където има пробив да се вземат своевременни мерки да бъде възстановено оградното съоръжение”, каза още Рашков.

Бившият вътрешен министър коментира и казуса с ремонта на АМ „Хемус“ и финансовите злоупотреби, разследванията за което бяха започнати докато той бе вътрешен министър.

„Аз бях поканен в Софийска градска прокуратура в качеството ми на министър на вътрешните работи по същия казус. Аз изнасям в публичното пространство едни и същи твърдения от тогава до сега и стоя зад думата си.

Преди няколко месеца бях поканен от един прокурор, познаваше материалите, говорихме, а сега друг прокурор иска среща с мен, но той не познава материалите.

Аз не мисля, че Прокуратурата може да злоупотребява със своите правомощия и да привиква един политик по един и същи въпрос“, заяви Бойко Рашков по повод неявяването му да даде обяснение.

„Наказателното производство за АМ „Хемус“ е към своя край. Паричните потоци са минавали през една банка, а след това са заминавали в неизвестна посока.

Не знам защо след оповестяването на тези данни най-много се впечатлиха от ГЕРБ. Оказа се, че с тези пари са строени луксозни имоти“, посочи той.

„Прокурорът не е сменен. Нашата прокуратура е станала политическа собственост.

Ръководството на ГЕРБ си избира главните прокурори в България, въпреки че трябва да е независима.

Викат ме, защото съм казал в ефир това, което съм казвал и преди месеци. Аз нямам какво друго да им кажа“, каза още Рашков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts