| | | |

Рамадан Аталай с обвинения към Кирил Петков, Асен Василев и Лена

Работата на ишлеме на “Лукойл Нефтохим” на практика прави безполезна дерогацията на Европа за горивата.

Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай пред bTV и обвини за това правителството на Кирил Петков.

Според Аталай, ишлемето означава, че “Лукойл” не плаща данъци в България и излезе, че за това била виновна “Продължаваме промяната” с управлението си.

По думите му, Кирил Петков и Асен Василев са разбрали, но не са сторили необходимото, защото не била изрично уеднаквена дерогацията ни с тази на Унгария и вносът на суров петрол от Русия по море да не се счита за руски произход при преработката и направата на горива.

Ако “Лукойл Нефтохим” спре да работи, защото не може да изнася петролни продукти (деривати) за трети страни заради забраната на ЕС, отговорността е на Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, настоя Аталай.

Ако рафинерията спре, никой не може да каже какви ще са цените, добави той.

Вчера парламентарната комисия по енергетика одобри на първо четене проект, предложен от ДПС, с който се забранява износът от България на нефт и нефтопродукти с произход Русия.

Това коментира още депутатът от ДПС.

“Когато ДПС настояваше да се иска дерогация специално за България и българския народ частична отмяна на определен закон, за да можем да получаваме руски петрол, тогава Асен Василев и премиерът се усетиха, че наистина това е необходимо”, посочи Рамадан Алатай.

„Има дерогация по тръбата „Дружба“, която върви. Записано е, че Унгария и другите държави имат правото да изнасят петрол и петролни деривати след преработката на Русия. За нас това го няма заради незнание.

Ние сме направили закон за контрол на дерогацията.

Всички министри от служебното правителство и от правителството на „Продължаваме промяната“ трябваше да поискат от Европейската комисия да уеднаквят дерогациите заедно с унгарските след установяването на този пропуск“, коментира Аталай.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts