| | | |

Десислава Атанасова разкри за какво си е говорила с Петков и Василев в полунощ в парламента

Десислава Атанасова от ГЕРБ разкри какво се е случило снощи в Народното събрание по време на дебатите, които продължиха до малките часове.

Тя направи това от парламентарната трибуна в отговор на Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“, който обвини партията ѝ в лъжа.

снимка Кадър

„Снощи, г-н Ананиев, обръщам се персонално към вас, може би около полунощ имахме заедно с г-н Василев, с г-н Петков, с други колеги, с колеги от ДБ, от БСП, от „Възраждане“ кратък разговор, в който уточнихме няколко неща.

Район „Чужбина“ се нуждае от много детайлен анализ и не може в момента да промени ad hoc Приложение 1 на Изборния кодекс. И с това всички се съгласихме.

И се съгласихме, че след като мине това гласуване, другата седмица ще седнем, ще излъчим експертна група и ще започнат тези разговори.

Съгласихме се и с разговора за състава на ЦИК.

Моето разбиране е същото, че партията, която има представител в парламента, трябва да има представител в ЦИК. Но разберете, че ЦИК е орган с мандат. Не може да се промени ad hoc мандатът, защото влизаме в противоречие с Конституцията и ще следваме онзи почина, който вие направихте с КЕВР.

Не исках да го казвам, но сега съм длъжна да го кажа“, заяви Атанасова.

„Българските граждани в чужбина ще могат да гласуват като подават 40 заявления за гласуване в чужбина – и това е поредна спекулация. Не мога да разбера защо го правите. Не сте участвали в разговорите, които сме водили“, обърна се тя към Ананиев.

„Ако не запишем отлагателен текст за район „Чужбина“, той влиза в сила веднага.

Представете си, че имаме предсрочни парламентарни избори. По каква методика ще го направим това, след като не сме гласували Приложение 1 да има промяна в Изборния кодекс? Абсолютно невъзможно.

Затова моля да подходите най-накрая разумно към ситуацията“, призова тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts