| | | |

Кирил Петков психяса: “Хартиената коалиция” е опасна за държавата, Радев е овладял …..

“Днес цяла сутрин виждаме доста добра координация между ГЕРБ, БСП и ДПС. Тройна, хартиена коалиция е съвсем възможна”

Това каза Кирил Петков пред журналисти в парламента, като уточни, че според него тя би била опасна за държавата.

“Освен, ако не си направят тройната коалиция, която има сериозни наченки, че се случва, другото ще бъде да отиваме на избори в тяхната хартиена бюлетина.

В този момент не виждам други конфигурации освен хартиената коалиция, която се вижда в кулоарите на този парламент”, добави съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

“Вече са открили ясен мотив – и той е “отиваме на избори”, “подменяме вота”, коментира Петков.

„Искахме да видим дали тези партии могат да надскочат себе си – видяхме, че не могат. Буквално престъпиха всички граници. Направиха машините принтери.

Няма как да подкрепят правителство на малцинството с антикорупционна политика. Отиваме на избори, подменяме вота – това е ясният мотив. Освен ако не си направят тройната коалиция, другото ще е да идем на избори с тяхната хартиена бюлетина“, смята той.

Пред камери в НС можем да говорим с всеки, но това, което ще покажем – 16 политики които ще са част от нашия пакет.

Всеки трябва да знае, че ако подкрепя нашите социални и антикорупционни мерки, може да разчитат на нашата подкрепа в гласуването, но едва ли като част от кабинет, защото нашите условия бяха ясни – първото беше хартиената бюлетина.“

Всеки трябва да знае, че ако подкрепя нашите социални и антикорупционни мерки има нашата подкрепа, заяви Петков по повод възможността да разговарят с „Български възход“ за съставяне на кабинет.

В контекста на Изборния кодекс той заяви, че е разочарован от последните часове.

„Истината е, че президентът в момента контролира всички служби. Има възможност да подменяш шефовете на службите с подписите на премиера и президента, а сега той контролира и двете. Това според нас не е правилно.

Предложихме пак да има контрол – МС да предлага шефовете на службите и да се случват в комисия в парламента, така че да не може нещо да остане скрито-покрито, но изпълнителната власт да носи цялата отговорност“.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Почти съм сигурен, че няма да ни приемат в Шенген декември месец, защото външните ни партньори не са доволни. Не мисля, че има гражданин, който да е доволен от нивото на справедливост.

Голяма реформа трябва, но тя трябва да върви с отговорността на изпълнителната власт. Иначе кабинетът няма контрол върху службите, защото пълен контрол има само президентът в момента“ каза още той.

„В момента има дупка в законодателството.

Не е редно президентът еднолично да държи контрол върху службите. Помня много добре как, бидейки министър-председател, нямах възможност да подменя нито един от шефовете на службите“, допълни Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts