| | | |

Томислав Дончев разкри подробности за проектокабинета на ГЕРБ ВИДЕО

Официално сме уведомени от президентството за процедурата по връчване на първия проучвателен мандат, ние ще бъдем там в 10.00 часа с посочения от нас кандидат за министър-председател.

Кандидатът ни за премиер ще научите по време на връчването на мандата, а състава на кабинета – след 10 дни.

Това отговори на журналистически въпроси Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС по повод изявлението на президента Румен Радев, който обяви, че ще им връчи първия проучвателен мандат в понеделник, 5 декември.

Разговорите не са спирали, всички опити да бъдат проведени преговори за съставяне на кабинет, се оказаха невъзможни, защото политическите сили, с които имаме идеологически сходства, сходства с програмите, нямат очевидна склонност да водят подобни разговори, заяви Дончев.

Ще използваме оставащата седмица или 10 дни за всякакъв тип опити, разбира се, публични, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще за съставяне на кабинет с първия мандат, което не изключва и вариантът кабинет на малцинството.“

Ние сме задължени от всички български граждани, които са инвестирали своята подкрепа в нас да направим тази последна стъпка, каза Дончев.

“Да, това няма как да е обичайна коалиция, няма как да е аритметична коалиция, последният шанс е формат правителство на малцинството.

Дали е възможен? Труден, но възможен. Дали ще бъде за добро – това е най-важният въпрос. Кабинет, който няма потенциал да свърши полезна работа, няма да предлагаме.“

Един министър да бъде само експерт, това е ерозия на позицията, то е задължително да бъде експерт, но преди всичко трябва да бъде политик, защото от министерска позиция се прави политика, категоричен е заместник-председателят на ГЕРБ. “.

“Със сигурност ще внесем проект на кабинет със състав в Народното събрание.

Задължени сме от всички български граждани, гласували за нас”, каза още Дончев.

По думите му ГЕРБ-СДС няма да предложи кабинет, който няма да свърши полезна работа.

“Освен отборът експерти и управленци, голяма отговорност са и приоритетите, които ще реализират. Ако има опит за рестарт на разговорите, той ще бъде фокусиран върху управленска програма”, каза още Дончев.

снимка Кадър

Similar Posts