| | | |

Асен Василев пусна мухата: Има доста срещи между Борисов и Радев последните месеци

Асен Василев направи политическо разкритие и отвърна на удара на ГЕРБ с „Джемкорп”.

В момента има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ, обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” в интервю за Нова тв.

Има доста срещи между президента и Борисов последните няколко месеца, каза Асен Василев.

„Има ясно стиковане и координиране на действията, както от гледна точка на възстановяване на кадри, така и на възстановяване на порочни практики”, каза Асен Василев, запитан за ББР и „Джемкорп”.

Ако бяха приели да правим проби с дрегер в парламента, щеше да падне кворума. Това, което виждаме, е съпротивата на една политическа класа, която свикнала да граби българския народ и да лъже Европа.

Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

“Европейците спряха да ги галят по главата, ако ползваме израза на г-н Бойко Борисов. ГЕРБ имаха 12 години да вкарат България в Шенген и в един момент бяхме забравили за това.

Причината е, че бяха казали на ГЕРБ, че с тази правосъдна система и дупки в границите просто България няма да бъде пусната в Шенген. Заговори се, когато нашето правителство застъпи”, обясни той.

Василев припомни, че Плана за възстановяване и устойчивост е вкарана точка за разследване на главния прокурор и промяна в съдебната система.

“Смятам, че много помогнахме и вредата беше в това, че всичко беше спряно на половина. Холандците казаха, че законодателството не е прието. И то не е прието, защото се карахме за хартиената бюлетина.

Махнаха шефа на БАБХ, който започна промените и върнаха стария шеф, който не си внесе и 70-те лева такса”, изтъкна съпредседателят на ПП.

“Европа видя, че за първи път има правителство, което се бори с корупцията и каза: “Давайте, така имате шанс за Шенген”.

Държавите, които в момента ни възпират, са ни казали нещо много ясно – оправете тези неща и ще говорим пак. Според мен са прави.

Не съм съгласен с президента и мисля, че той е един основен фактор да не ни приемат в Шенген. Възстановяват се стари схеми, които бяха спрени”, допълни Василев.

Той обяви, че не знае дали е вярно, че границата ни може да бъде премината срещу 50 евро.

Според него ГЕРБ най-вероятно няма да успее да формира кабинет.

“Ние казахме при какви условия бихме предложили правителство. Те не са изпълнени. Най-вероятно ще върнем мандата. Вие видяхте в какъв парламент сме и е безумно. Чудото, което може да се случи, е да се изпълнят условията”, каза Василев.

“Това, което видяхме, е че ГЕРБ е партия, която е изцяло зависима от своя лидер. Независимо кой ще бъде предложен за премиер, решенията няма да бъдат взимани от него”, допълни той.

“Ако правителството на Стефан Янев проработи, то няма да е правителство на “Български възход”, а на ГЕРБ и ДПС. Аз не мисля, че ДБ искат да играят ролята на смокиново листо”, заяви Василев.

“Джемкорп” е още една “борисовка”. Не ни чака арбитраж и компаниите от другата страна на меморандума го заявиха.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts