| | | |

Владислав Горанов хвърли бомбата: Ние премиер си имаме! Борисов е единственият човек, който може да се справи със ситуацията

Кабинет с премиер Атанасова няма да видим – ние премиер си имаме и той се казва Бойко Борисов. Когато имаш Меси не е нужно да търсиш Ди Мария

Бойко Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, който утре да вземе от президента Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство.

За това категорично се обяви бившият финансов министър Владислав Горанов в ефира на БТВ.

Борисов е единственият човек, който може да се справи със ситуацията, подчерта няколко пъти той.

Така Горанов категорично се противопостави на слуховете, че евентуално Десислава Атанасова или Томислав Дончев могат да бъдат бъдещите кандидат-премиер на ГЕРБ

Бившият финансов министър подчерта, че в тежката ситуация и кризата, в която се намира страната ни, няма по-подготвен за поста министър-председател на България от Бойко Борисов.

Горанов допълни, че ГЕРБ ще предложи правителство, има програма по всяко едно перо за държавата, което не се ограничава в 16 точки.

Всъщност Горанов не пожела да каже кой ще е кандидатът за премиер, посочен от ГЕРБ – именно това предвижда основния ни закон според чл.99, известен в публичното пространство и като т.нар. “парламентарта рулетка”.

Според този текст президентът Румен Радев ще връчи проучвателния мандат на посочен от партията кандидат за министър-председател.

Иначе бившият министър изрази мнение, че за състав на евентуален кабинет той можел да предложи поне по 10 души за всеки пост:

“В момента никой в партията не знае състава на такъв кабинет, но познавам голяма част от хората в ГЕРБ и за всяко министерско място мога да ви предложа поне по 10 човека. За подходящ министър на финансите може да е и Делян Добрев, и Кирил Ананиев, и Красимир Вълчев и други”, каза той и подчерта, че не му е времето на самия него да е министър.

По отношение на подкрепата, Горанов е на мнение, че най-естественият партньор е ДБ.

Той запита, как избирателите на ДБ приемат това, че не може да се състави правителство с ГЕРБ, с които са в едно европейско семейство, а се случи немислимото „автентично дясна партия да се съешава с БСП“, нещо което преди години беше абсолютно немислимо.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts