| | | |

Тошко Йорданов разкри каква точно е била схемата, с която ПП измами на изборите

Когато една политическа сила не е успяла да влезе само с 4 хиляди гласа след всички манипулации, как да действа? Да се яви или да не се яви.

Това попита Тошко Йорданов водещата Лора Крумова в предаването “На фокус” по Нова теевизия.

“Явете се. Решихме го без участието на Слави”, опита да се пошегува тя.

“А, не. Слави участва във всички избори, вие просто сама стигнахте до правилния избор”, поправи я бившият депутат от ИТН.

“Това е като вицът за блондинката”, заключи Крумова, но Тошко не успя да разбере за какво говори тя.

Водещата започна нова тема на разговор, питайки госта си как ще коментира връщането на хартиената бюлетина в изборния процес.

“Кирил Петков каза, че ако БСП изтеглят законопроектът за бюлетините и ще даде кода за флашките. Кирил казал, че не точно това имал предвид. Ние не сме фиксирани. Ако говорим за ГЕРБ и ДПС любов не е останала. Фалшификации ние не сме правили, за разлика от ПП”, каза Тошко Йорданов.

“Имате ли спомен на избори партия, която взима 8% да падне с 1,5%, а друга да се качи почти до тях. В последните 30 минути на изборния ден. Ако някой го прави, ще го прави умно.

Сигурен съм, че манипулация е направена. Никога не е правен одит на софтуера. Знам за избирателни секции, в които има нетипичен резултат за нас. В кварталите за ромско население масово са гласували за ПП и ДБ. Това се случва в Пловдив и София.

Проверете, протоколите са публични. Дълбоко се съмнявам, че хората там са натискали това копче. По-скоро това е резултатът, който е излизал”, посочи той.

Според него ГЕРБ и ДПС “правят прекрасни манипулации на хартия”.

“Всички го знаем и е публична тайна. Когато бяхме първа политическа сила, не сме искали да пипаме кодове на машини и софтуери”, изтъкна Йорданов.

Според него правителство с първия мандат няма да се осъществи.

“Не вярвам, че Нинова е готова на ритуално самоубийство и би подкрепила ГЕРБ и ДПС за първи мандат. Но съм виждал всичко.

Виждал съм как Нинова праща оръжия за Украйна, като пита в какво да ги опакова, за да не се вижда”, каза Йорданов, коментирайки, че само ДПС и Стефан Янев биха подкрепили ГЕРБ за съставяне на правителство с първи мандат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts