| | | |

ЕКСКЛИЗИВНО! Александър Пулев със скандални разкрития: ББР е работила като заложна къща на ПП

Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на икономиката, са започнали масова чистка. Нямало е план Б и е направен опит за овладяване на Българската банка за развитие (ББР).

Това заяви служебният министър по иновации и растежа Александър Пулев пред bTV.

„Установихме липса на качествен капацитет в ББР. Назначенията на г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Вкарват хора, които изглеждат добре, чисто на хартия, но хора, които нямат оперативен опит в банка за развитие. Това е една много специализирана държавна структура, която е създадена със специален закон“, заяви още той.

„Влизат тези нови назначения, започват масова чистка. Над 50 души са притиснати и да си тръгнат сами, или да бъдат уволнени. Нулева приемственост. Следва оперативен крах“, добави той.

По думите му банката се овладява по много бърз и агресивен начин. 

По думите му банката е работила като заложна къща на Продължаваме промяната.

След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по 4 кредита на месец. ББР катастрофира е и имало месеци по 4 кредита на месец, посочи министър Пулев.

Той обясни, че от периода на назначаването на хората от кликата на Кирил Петков банката печели 2 млн. лв. от лихви. спрямо 22 млн. лв. заплати, котио са се начислили. ББР не само е на загуба, а банката е катастрофирала институция, категоричен бе министърът на иновациите и растежа.

Той посочи, че е налице безстопанственост, погазване на Търговския закон и на устава на ББР.

Пулев се надява всички факти, които той изнася, да бъдат потвърдени от държавното обвинение.

“Господин Кирил Петков е нямал идея как работи ББР. Към момента банката е катастрофирала институция и е заложна къща на “Продължаваме промяната”, категоричен бе Пулев.

Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили като план А и са били без план Б, посочи Пулев, като определи хората на Кирил Петков като самодейци, които са ощетили държавата с 1 млн. лв.

Александър Пулев застава зад назначените от него хора – топескперти и хора с опит.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts