| | | | |

Проф. Габровски е изключително попадение на ГЕРБ. С тази кандидатура изземват базовия аргумент на своите политически врагове и ги поставят в дълбоко неудобна поза

Проф. Габровски е изключително попадение на ГЕРБ за министър-председател. Много необикновено решение, много елегантно, направо политически художествено!

ГЕРБ предлагат отново консенсус с непартийна кандидатура, уважителна за широк спектър от обществото. Вдигат заявка за кабинет с програмни цели.

Проф. Габровски е високо образован специалист, да, в твърде специфична посока, неврохирургия, но той е обществена фигура с гражданско доверие – разпознаваем е от медиите, симпатичен е, има богата обща култура, висок хуманитарен профил, естет е, интересува се от философия, литература, история, политика и пр.

Поначало държавата е в толкова тежка криза. Че изобщо не трябва да отлагаме да поканим умните хора да участват. Интелигентният ресурс е малко у нас и той трябва да се лансира, да се извади на светло, да се ползва.

Много добро решение на ГЕРБ.

Първо, идентификацията на ГЕРБ с интересни и умни хора продължава, ако щете това е част от стратегията за обновление на партията, за шлифоването й в нов политически профил. Асоциирането, колаборацията със смислени хора!

Второ, нека видим какъв ще бъде аргументът на другите политически партии, които много се пазят да не подкрепят партийни лица от ГЕРБ.

С тази кандидатура ГЕРБ изземват базовия аргумент на своите политически врагове и ги поставят в дълбоко неудобна поза.

С тази кандидатура ГЕРБ много умело провокират политическия застой, разчупват блатото на илитератщината и профанизма, в които ПП потопиха държавата.

На всички, които с право биха извадили картата, че проф. Габровски няма политически опит, ще кажа, че политическият опит е важен. Но по-добре умен човек без политически опит, отколкото невеж фокусник със или без политически опит.

Защото, ако природата (тоест умственият дефицит) се съпротивлява остро, няма как да се постигне нещо смислено, както се поучихме от Кирил Петков.

В този контекст, чудя се, а защо да е приемливо ВОЕНЕН да е политически управник, а не ЛЕКАР! Какъв е опитът на един военен например? Да командори ли?

Относно опита, Борисов има най-голям политически опит, има ресурс да изведе държавата от кризата, но знае, че политическата атмосфера е травмирана и не иска да използват името му като повод за отказ от първия мандат.

Бойко прави жест да предложи човек, който би могъл да е събирателна фигура, с което всъщност казва на политическите си опоненти – хайде да разговаряме, защото трябва да спасим държавата!

Нека да експериментираме, казва Борисов, но да експериментираме с вкус, със стил, с повече умност, с по-малко глупост…

Не трябва да се стреля по хора, които се съгласяват да поемат отговорност за управлението на държавата в тази критична ситуация, защото това, което на простолюдието изглежда като недостижим връх, е всъщност височина над пропаст.

Проф. Габровски разбира всички рискове, знае, че вероятността да се подкрепи такъв кабинет не е голяма, но въпреки това поема този ангажимент.

Явно, че е смел човек, който обича да среща себе си в нов порядък, обича да се развива, да се организира в нещо ново…

Да му пожелаем успех!

от фейсбук профила на Калина Константинова, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts