| | | |

Лорер хленчи: Зад ПП стоят 500 000 души, а Радев ги окачестви като шарлатани

“От самото си създаване “Продължаваме промяната” казахме много ясно: благодаря на президента, че поведе протеста, но ние никога няма да бъдем президентска партия. Явно това не се е понравило и сега наблюдаваме едно крайно разграничаване”

Така коментира депутатът от “Продължаваме промяната” Даниел Лорер в “Лице в лице” по бТВ по повод думите на президента Радев, че е сгрешил, че е допуснал хората от формацията да откраднат надеждите за промяна.

Според Лорер нищо чудно някъде в страната да се случва инженеринг на допълнителни политически проекти.

“Не приляга на висотата на президентската институция да дава оценки на политическите партии. Партиите са израз на хората и техните политически идеи. Зад “Продължаваме промяната” стоят половин милион души и той ги окачестви като “шарлатани”, каза още Лорер

“Духът на конституцията е много ясен, президентството трябва да обединява. Президентът е този, който ни прави една нация. Такива изказвания ни делят”, каза Лорер.

Той припомни, че през 2020 г. президентът е представлявал исканията на българския народ. По думите му това е бил най-високият момент на българският президент, защото той е станал едно с българския народ.

“Разбра къде е политическата воля и най-после поведе България към светлината, в резултат на този процес се роди и “Продължаваме промяната”.

“Продължаваме Промяната” пое политическата отговорност тази промяна да се случи, моделът ГЕРБ да спре и ние най-после да тръгнем към Европа”, посочи Лорер.

Депутатът от “Продължаваме промяната” заяви, че появата на Кирил Петков и Асен Василев като служебни министри е дало начален тласък на партията, но не подкрепата на президентството е това, което е спечелило сърцата на българите.

“Бездействието на БАБХ, откакто “Продължаваме промяната” не я управлява, е доста очевидно. Те не се явяват на делата, не плащат таксите. Това са елементарни хватки, за да симулираш дейност, а всъщност да не вършиш нищо”

Така Лорер коментира сигнала до ДАНС, който партията внесе срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

“Всички знаем, че господин Габровски е декор в ГЕРБ, защото решенията се взимат еднолично. Ние няма да подкрепим техен мандат, независимо кой е премиер. Ние няма да предлагаме нищо. Ще участваме в преговор само по отношение на политиките, които сме обявили”, категоричен бе Даниел Лорер.

Депутатът смята, че разривът между промяната и президентството има други корени.

“Президентството има политически амбиции и промяната ги е разочаровала”, добави Лорер.

Той уточни, че структурите на ГЕРБ, ДПС и БСП са в пълна безопасност и “Продължаваме промяната” няма интерес към тях.

“Имам много ясна представа, че много пъти се опитваха да пришият “Продължаваме промяната” към президентството. Всички структури на ГЕРБ, БСП и ДПС са в пълна безопасност. Никой от нас не ги е взимал и няма да ги вземе.

Нинова се тревожи, защото гласовете на БСП намаляват с годините. ПП стои в центъра на българската политика”, коментира той.

Той обаче отчете, че това няма никаква връзка с “Продължаваме промяната”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts