| | | |

Това им е принципността на аматьорите от “Продължаваме промяната”, които президентът Радев нарече “шарлатани”

Обилно гелосаният още от ранните утрини Радостин Василев се репчи, че служебният министър на спорта Весела Лечева е възстановила на работа в министерството служители, уволнени от него, които били свързани с ГЕРБ.

Разбира се, Виктор Николаев и Мира Иванова няма да го попитат, защото са услужливи теляци на “Продължаваме промяната” – търкат кирливите им гърбове, белосват ги, пудрят ги, парфюмират ги и после услужливо се превръщат в келнери, поднасяйки им удобни въпросчета, ето това:

1.Как изобщо си позволява наглостта да коментира назначения бившият министър на спорта, който назначи: за изпълнителен директор на Национална спортна база и за изпълнителен директор на Български спортен тотализатор приятелите си от детинство Венцислав Петков и Александър Тодоров, уволнени впоследствие от министър Весела Лечева, която обяви, че договори, подписани от тях, са дадени на прокуратурата и на КПКОНПИ.

Знаете ли каква е тяхната експертиза:

Венци е лепял мокети по хотелите в Плевен, после е завършил за лесотехник;

Сашо е продавал прахосмукачки, едва-едва е завършил право във ВТУ, а

бащата на Радостин адв. Петьо Василев по милост го е взел да помага в скромната му кантора на приземен етаж в Студентския град.

Двамата аматьори са уредили договори от държавните дружества за стотици хиляди, от които частните фирми контрагенти са се отказали и 3 милиона лева са върнати в бюджета – защо? Защото са се уплашили, че има нещо нередно или престъпно, навярно.

2.Бившият спортен министър побесня и даже пред мен се изхвърли, че ще поиска оставката на министъра на иновациите, но после се уплаши да атакува единия от триото Петков-Василев-Лорер.

Защо беше цялата истерия?

Защото Радостин Василев уволни като началник на дирекцията за обществени поръчки Христина Грозева, на другия ден Даниел Лорер я назначи на същата позиция.

Тогава депутатът от ИТН Станислав Балабанов, колега по партия на Радостин Василев, обвини Христина Грозева, че е корумпирана – тя сега го съди за клевета.

В съобщения до мен Радостин нарече Лорер “търговец на кожи”, а заедно със съпругата му Виолета ги наплю като “нагли и прости”. Но не посмя публично да ги критикува, защото това е неговият номер в живота – да се подмазва и лигави на силните на деня.

3.Радостин Василев и баща му адв. Петьо Василев са адвокати на ФК “Арда”, на който благодетел е турския милионер Фуат Гювен, приближен на Ахмед Доган и ДПС.

4.Асен Василев е получил хубав хонорар като консултант на Булгартабак-Благоевград от собственика на Булгартабак-холдинг Делян Пеевски.

5.Колегите на Радостин Василев в кабинета “Петков” Калина Константинова и Божидар Божанов са влезли в политиката през вратата на ГЕРБ – те двамата са били съветници в Министерски съвет на Румяна Бъчварова, вицепремиер, министър и депутат ит ГЕРБ, началник-кабинет на премиера Бойко Борисов.

Хубави пари са получавали, сега, обаче, вече са забравили.

Ето това им е принципността на аматьорите от “Продължаваме промяната”, които президентът Радев нарече “шарлатани” и присъединилите се към тях ренегати от чалга-фракцията на “Има такъв народ”.

Парите не миришат, защото разкешвачи им ги кътат.

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts