| | | |

Черните облаци се сгъстяват: ПП лъжат, създадоха хаос в БАБХ, разграбват държавата

„Беше даден кредит на доверие на досегашния шеф на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Христо Вълчанов, както беше даден кредит на доверие на предишния директор на агенцията проф. Христо Даскалов, който не се справи и имаше 40 км опашка на „Капитан Андреево“.

Това мнение изрази съветникът на земеделския министър Пламен Абровски пред bTV.
-0:00

Абровски не вижда драмата в освобождаването Вълчанов.

Не можем да постъпваме с хората така, както постъпват ПП. На следващият директор също ще бъде даден кредит на доверие, но ако не се справя, също ще бъде сменен, каза Пламен Абровски.

Той допълни, че проблемът е ПП, защото този хаос, който заварил служебният кабинет бил вследствие на техните действия и бездействия.

Няма да е лошо службите да проверяват дали някъде на определен етап в тази агенция не е имало безстопанственост.

Пламен Абровски има вяра в главния прокурор Иван Гешев и смята, че той ще си свърши работата.

„ПП лъжат, защото от една страна казват, че ще върнат държавата, а от друга страна разграждат държавата“, изтъкна съветникът на земеделския министър.

Защо ден, след като държавата удвои капацитета за взимане на проби на ГКПП „Капитан Андреево“ ПП вдигат темата за границата отново, недоумява Абровски. Според него някои някъде е поемал ангажимент, който е неизпълним и неосъществен.

Проф. Христо Даскалов и ПП имали 8 месеца да създадат държавна лаборатория и да я акредитират, добави Абровски.

Лабораторията успя да удвои за месец и половина своя капацитет на „Капитан Андреево“ и нещо, за което ПП лъгаха и не свършиха абсолютно нищо, категоричен бе съветникът на земеделския министър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts