| | | |

Да не забравяме, че зад призивите „Да съборим мафията” (разбирайте ГЕРБ), заставайки зад президента, се обединиха и ДБ, БСП, редица други отломки, та даже и издирвани олигарси

Интересен е въпросът кога Радев прозря, че е бил излъган, а и какво въобще влага в тези си думи
Опитва се да си измие ръцете от създаденото от него чудовище, защото плановете му не успяха

„Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора (бел.авт. – Кирил Петков и Асен Василев), и сега плащам цената.

Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа.

Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания”, каза президентът Румен Радев, предизвиквайки както остра реакция от страна на ПП, които моменталически го обвиниха, че именно той е върнал мутрите в управлението, така и официален край на една всъщност отдавна приключила колаборация, а именно тази между него и Кирил Петков и Асен Василев.

Двамата буквално кацнаха в политиката, след като бяха спуснати за министри в първия служебен кабинет, назначен от Радев миналата година.

А те му благодариха за това, като той получи абсолютно явна и категорична подкрепа за втория мандат от новосформираната им тогава партия „Продължаваме промяната”.

Те именно бяха тези, на които президентът възлагаше надежди, че ще осъществяват и на практика думите му: „Мутри вън”, изхвърляйки завинаги Бойко Борисов и ГЕРБ от управлението на страната, защото под „мутри” Радев визираше предимно и основно Борисов и партията му.

Интересен е въпросът кога Радев прозря, че е бил излъган, а и какво въобще влага в тези си думи. Дали войната в Украйна, която доведе до дистанцирането от него на Асен Василев, който отправи остри критики срещу думите на президента, че изпращане на бойна техника в Украйна ще намеси България в конфликта:

„Позицията, която господин Радев изрази, че, давайки оръжие, ние продължаваме конфликта, е позорна.”

Тоест първо дойде отдръпването на лидерите на ПП от Радев.

Въпросните много бързо забравиха, че те станаха възможни благодарение единствено на президента.

А пък самият той, и то съвсем сериозно, си повярва, че е (бого)избран за водач на съпротивата срещу „мутрите”, което го вдъхнови да размахва непрекъснато вдигнатия си юмрук, включително и във взимането на различни решения, а не просто на митинги и протести.

Именно тази му прекомерна увереност в собствените му сили, ни довлече редица проблеми, които неговите избраници Петков и Василев забъркаха.

Да не забравяме, че тогава зад призивите „Да съборим мафията” (разбирайте ГЕРБ), заставайки зад президента, се обединиха и ДБ, БСП, редица други отломки, та даже и издирвани олигарси…

И сега Радев се опитва да си измие ръцете от създаденото от него чудовище, защото плановете му не успяха, изричайки просто: „бях излъган”.

Не, не бяхте излъган, г-н президент, а вие се опитахте да излъжете всички, предоставяйки достъп до най-висше управленско ниво на абсолютни измамници, които разпердушиниха държавата.

И не вие се отрекохте от тях, а първо те от вас.

Целите ви бяха две – да елиминирате ГЕРБ и да дирижирате цялата държавна машина зад формалните управляващи от ПП.

Само че Василев и Петков, вкусили от властта, много бързо решиха, че вече нямат нужда от вас.

Да не забравяме колко всеотдайно Радев ги бранеше, позволяваше си включително явно пристрастни политически коментари, абсолютно немислими за позицията, на която се намира.

И не, не плаща Радев цената, а цялата страна.

Каква въобще цена може да плаща той, при положение, че беше преизбран за втори мандат, а благодарение и на провала на коалиционното правителство, доверието в политиците и институциите рязко спадна, което доведе до безспирната въртележка от избори, в които се намираме, с което реално властта е единствено в ръцете на президента – той коли, той беси, той решава, той назначава.

Та каква цената плащате вие, г-н президент? Или може би искате да ви повярваме, че наистина сте бил толкова наивен, инсталирайки абсолютно неопитни елементи във властта, давайки им достъп до всички управленчески и държавни лостове?

Всичките ви приказки за консенсус, диалог и т.н., бяха и са само дъвка за наивници.

Вие следвахте отдавна написан сценарий, в който от самото начало бяхте разпределил ролите. Основната цел беше да се концентрира цялата власт в центъра на вдигнатия юмрук. Тази цел безспорно я постигнахте.

Единственото, което не преценихте, е, че създанието, което сътворихте, ще се обърне срещу самия вас.

Но дори и това не е толкова фатално вече, защото преди това ви подкрепи за втория мандат.

Вие просто влязохте в ролята на Франкенщайн, създавайки чудовище, което безнаказано вилня, опустошавайки всичко по пътя си, а негативните последствия останаха за страната и всички българи.

Автор: Виктория Георгиева

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Архив

Similar Posts