| | | |

“Промяната” се озъби на Бойко: Видя се кой остави “Лукойл” да не плаща данъци

.Във връзка с тазвечерашното изявлението на Бойко Борисов за “Лукойл”, от “Продължаваме промяната” коментираха:

„Видя се кой остави “Лукойл” години наред да не плаща данъци в България. И кой отдаде на концесия нефтеното пристанището в Росенец на цената на два магазина в мола“.

Това се казва в позиция на „Продължаваме Промяната“, изпратена до медиите, във връзка с изказването на лидера на Бойко Борисов от по-рано днес, че в парламента има коалиция „Лукойл“.

Наблюдава се нова коалиция – “Лукойл” (“БСП за България”, “Български възход”,”Продължаваме Промяната” и “Възраждане”), коментира Борисов по повод отхвърленото от енергийната комисия предложение на ГЕРБ-СДС за компенсация за потребителите от един лев за литър дизел или бензин А95.

Това са четирите проруски партии, те продължават да искат милиарди долари да изтичат през “Газпром” и неговите дъщерни фирми и през “Лукойл” и неговите дъщерни фирми за войната, която Путин води в Украйна, посочи председателят на ГЕРБ.

От „Продължаваме Промяната“ посочват в позицията си, че първи са внесли проект на решение на проблема с високите цени на горивата.

Нашето предложение дава възможност да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „Петков“ договори.

Тя забранява износа на горива, произведени от руски суров петрол, за да може ценовото предимство на горивата да остава тук в България, за българските потребители, както и събраните допълнителни приходи от данъци и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на компенсации, се казва още в позицията на партията.

По-рано днес парламентарната комисия по енергетика не прие законопроект за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива, внесен от Делян Добрев и група народни представители

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts