| | | |

ДБ бие аларма: Русофили готвят държавен преврат! Психо путинофилите излизат на митинг под надслов: „Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!“

Общински съветници от “Демократична България” алармират, че се готви проруско шествие в столицата, чиято цел е да премине в открит метеж.

До нас достигна обезпокоителна информация, че e планирано провеждането на „митинг в подкрепа на Русия“, който да прерасне в „празнично гражданско шествие“ под надслов „Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!“.

В поканата към присъствие, публикувана в социалните мрежи, е написано следното

„Нека всички, които милеят за България и Русия (защото ние сме неразделни части от едно цяло)….“, пишат в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

“Обръщаме се към Вас с призив да използвате своите правомощия по чл. 12, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложите забрана за провеждане, както на митинга, така и на шествието.

Убедени сме, че има несъмнени данни, че двете мероприятия са насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната, което Ви задължава да ги предотвратите.

Свидетелство за това е горецитираното твърдение, че България и Русия сме неразделни части от едно цяло” – аргументират се общинските съветници от ДБ.

“Убедени сме, че не бива да се допускат терористични призиви и изяви в центъра на европейска София.

Също така, при вероломната агресия на Русия срещу независима Украйна и избиването на народа ѝ, в момент, в който жени и деца са принудени да бедстват без светлина и топлина, е недопустимо „празнично шествие“ и подкрепа за убийците” – заявяват още общинските съветници от “Демократична България”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts