| | | |

Стратегът на Радев попиля Кирил Петков и Асен Василев: Арогантни лъжци!

През последните месеци ръководителите на „Продължаваме Промяната” преминаха всякакви граници”.

Това заяви пред Нова ТВ проф. Александър Маринов, съветник на служебния премиер Гълъб Донев и председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

снимка Архив

„Въпрос на елементарно човешка почтеност и възпитание. Да лъжеш откровено, както тази измислица, че едва ли не Радев редовно се среща с Борисов… Това е една долнопробна лъжа.

Това, че е изречена с мъжествено истеричен тон не променя нещата. Това е лъжа, както и всички други неща, които бяха изговорени тези дни – за танца на гълъба и тн.

Тези момчета просто си изпускат нервите и се държат арогантно”, коментира Маринов.

Той изказа мнението си и за кандидата на ГЕРБ за премиер.

„Г-н Габровски има преимущество. Той е великолепен лекар, добър мениджър на болница, популярен, авторитетен човек. На някои места по света такива хора, влизайки в политиката, й дават нов живот.

За нещастие у нас още е рано за това, като виждате менажерията, която се вихри в НС. Трябва да се изчака, да се види този човек какви кандидати за министри и програма ще предложи.

Те сега казват „Не може, защото той е издигнат от ГЕРБ”. По тази логика много дълго няма да имаме правителство, докато не се появи нещо съвсем ново”, обясни Маринов.

Александър Маринов коментира и шансовете ни за членство в Шенген.

„Неоправдано е да се говори за провал. Имаме положително становище на ЕК, ЕП и две държави, които са против, при положение че едната не е съгласна въобще с този механизъм, а не конкретно с това България да не влезе”, смята той.

По думите му служебното правителство е наваксало едно чувствително изоставяне от последните 8-9 месеца.

„Има и фрапиращи факти. Ето сега се наложи кабинетът да приеме Годишния план за реализация на стратегията за управление на границата. Той трябваше да е приет най-късно в началото на 2022 г.”, поясни съветникът на Гълъб Донев.

И обясни, че корупцията не присъства в техническите критерии за Шенген.

„Това е грешка на българското управление преди 10 години, че се съгласи да бъдат включени политически критерии, които не присъстват в автентичните шенгенски.

Лошото е че се злоупотребява с тази тема за вътрешно политически цели. Говорят се груби неистини.

Тези хора не вредят на служебното правителство или на президента, а на българските граждани”, категоричен е Маринов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts