| | | |

Митрофанова с цялата си наглост: Мирът зависи от президента на Украйна

Няма нормален човек, който да желае война. Мирът зависи от г-н президента на Украйна.

Това заяви посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова, която е на посещение в Плевен в навечерието на 145-та годишнина от Освобождението на града, съобщава БТА.

По-рано през деня тя поднесе венец пред параклис-мавзолей “Свети Георги Победоносец”.

снимка Фейсбук

Посланикът бе придружена от председателя на ПП АБВ Румен Петков и от кмета на община Плевен Георг Спартански.

Митрофанова присъства и на откриването на изложба “Руско-турската война 1877-1878 г. в литографии и ксилографии” в панорама “Плевенска епопея 1877 г.”.

“Когато посещавам музеите, свързани с нашата обща история и с времето на Руско-турската освободителна война, като гледам тези тежки оръдия и техника, разположена в музеите в Пордим и на полето на сраженията в Скобелев парк, се поразявам от силата на войниците и силата на духа, която ги е мотивирала да пренасят тази тежка техника през Балкана в зимни условия.

Не съм уверена, че в днешно време има такива гиганти, които биха повторили техния подвиг”, каза руският посланик.

Помолена да коментира социологическо изследване на независима руска медия, което показва, че 55 % от руснаците искат мирни преговори с Украйна, Елеонора Митррофанова, каза, че според нея няма нормален човек, който да желае война.

“Винаги е по-добре навреме да започнат мирни преговори между воюващите страни, за да има по-малко жертви, разрушения, по-малко студ, глад и страдание за всеки народ. Ръководството на руската държава винаги е било готово да седне на масата на преговорите.

Въпросът е открит, зависи от желанието на г-н президента на Украйна”, каза посланикът. Кулминацията на честванията за 145 години от освобождението на Плевен ще се проведат утре.

На централния площад “Възраждане” в 11:00 часа ще започне тържествен ритуал.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts