| | | |

Скандален бойкот: БСП излъчва засекретено заседание на НС за оръжията за Украйна ВИДЕО

До закрито заседание се стигна, защото служебният министър на отбраната Димитър Стоянов е засекретил документите с гриф “поверително”

Цялата група на БСП наруши правилника на Народното събрание (НС) и реши да излъчва на живо закритото заседание на парламента.

снимка Интернет

Депутатът от “БСП за България” Бойко Клечков пусна на живо във Фейсбук закритото заседание на парламента за оръжията за Украйна. Действията му са в знак на протест на цялата група на левицата в НС.

“Няма да стане работата, не разбрахте ли”, провикна се Клечков от БСП към колегите си, които искат да дебатират зад “закрити врата”.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяват класифицирана информация чрез телефоните си, но те контрираха, че просто държат устройствата в ръка.

Кулоарите са затворени за журналисти и дори не се допускат външни лица, именно заради разпоредбите за закрито заседание.

От пленарна зала обаче, депутати от БСП решиха да излъчват на живо.

Председателстващият Росен Желязков наложи глоба на Георги Гьоков, че излъчва заседанието въпреки правилника, което предизвика митинг от депутати на БСП и “Възраждане” с искане да се свика председателски съвет и да отпадне точката от дневния ред.

Държането на телефона в ръката нарушение ли е, как ми налагате нарушение, попита Гьоков, който се бе сдобил с наказание.

Ще почнем и с протести, и с всичко, което се полага, закани се Борислав Гуцанов. А Иван Ченчев пък настоя да се прекрати заседанието.

Социалистите настояват за свикване на Председателски съвет, на който двете точки за военната помощ да бъдат изтеглени.

Така, след бурни дебати в продължение на около половин час депутатите решиха заседанието да бъде открито, като продължиха дебатите по темата публично.

Припомняме, че в началото на петъчния си работен ден депутатите решиха да гледат военната помощ за Украйна като първа точка в дневния си ред и това да се случи на закрито за медиите заседание.

Категорично против закрито заседание се обявиха БСП и “Възраждане”.

На трибунка в кулоарите Корнелия Нинова поиска заседанието да е открито и на него да дойде президентът Радев в качеството си на главнокомандващ.

А половината депутати на “Възраждане” напуснаха пленарната зала и в нея останаха само 9 техни представители.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts