| | | |

Явор Божанков с първи думи след скандала, жълтопаветниците се разтопиха от умиление ВИДЕО

Явор Божанков излезе с позиция във Фейсбук след като Общото събрание на Парламентарната група на коалиция „БСП за България“ взе единодушно решение за изключването му от групата.

Припомняме, че той бе изключен от парламентарната група на БСП, заради гласуването си България да изпрати оръжие за Украйна.

“Казах, каквото мисля”, написа той в социалната мрежа, с което предизвика одобрението на неговите последователи в мрежата.

Трябва да отбележим, че това изобщо не е изненадващо, след като от известно време се шушука под сурдинка, че Божанков има оферта да премине в лагера на “Промяната”.

Позицията на Божанков все пак е последователна, тъй като той редовно се включва в шествията в подкрепа на Украйна и публично осъжда “агресията на Русия”.

Не е за подценяване и фактът, че Божанков още през 2014-та година беше представян като “новото лице на ДСБ” от Радан Кънев, доста преди да премине в лагера на социалистите.

В същото време, от жълтопаветната общност заваляха поздравления към него, а неолибералните медии, близки до ДБ и Промяната, излязоха със статии в негова подкрепа.

“Респект за Явор Божанков”, написа депутатът от “Демократична България” Божидар Божанов, като постът му е в часа, в който стана ясно, че Божанков е изключен от парламентарната група на БСП.

“Днес Явор беше изключен от ПГ на БСП защото имаше смелостта да защити достойнството и бъдещето на страната ни, изправяйки се срещу лъжите и манипулациите на Кремъл”, написа и Кремена Кунева от ДБ.

“Евала”, написа под публикацията му и Искрен Митев от ПП.

“За мен Явор Божанков е един от най-истинските, смели, компетентни и заслужаващи уважение политици на нашето време. Гласуването му днес е само един малък пример за това. Често съм се чудел защо е в БСП. Той отдавна не беше за там.”, добави той.

Коментарите от депутати и симпатизанти на ДБ и ПП вече са стотици и продължават да се трупат, а по всичко изглежда, че и самият Божанков започва да се наслаждава на суперлативите от “новите” си съидейници.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts