| | | |

Вежди Рашидов: Не упреквам президента, на никой на челото не му пише, че е идиот

Това е една от най-трудните професии – където от мъките и радостите си ядеш хляб. Или кюфтета.

Това каза скулпторът Вежди Рашидов за професията на художника пред Nova News от галерията, където е подредил изложба с картини, които се събирал повече от 50 години.

Относно новата си роля на председател на Народното събрание той заяви:

„Ролята ще я преживея. Аз не я желаех. Стана така да поема ролята именно заради хората, с които живея“.

Той коментира и срещата си с именития музикант Иво Папазов-Ибряма, който се свързал с него с оплакването, че не получава пенсия:

„Това е срам за България. Аз също не знаех, че няма пенсия. Това е изключителен музикант, който се ражда веднъж на 1000 години. Дойде при мен, защото го познавам отдавна“.

„Много тъжно ми стана, когато седна до мен и каза: „Вежди, нямам 1 лев пенсия, жена ми е болна. Трудно ми стана по сватби да свиря.

Душата ми се сви. Не може един народ да остави таланта си“, каза той и направи сравнение с Лили Иванова: „И тя има 300 лв. пенсия“.

Попитан дали вярва в това, че следващото правителство ще бъде оглавявано от проф. Николай Габровски, той отговори:

„Не вярвам. Искате откровен да бъда. Не вярвам, защото няма въздух на спокойствие. Остра конфронтация. Живот на инат никой не е успял да направи.“

Рашидов направи паралел между своята кандидатура за председател на парламента и тази на проф. Габровски на премиер – и двете били в името на общото благо:

„Направи го същото и той. Но има едни хора, които не искат обединение. Те нищо не създават, нищо не са направили, изпуснали инфлация, трудно живеем, само крещят и говорят.

Как да стане държава? Аз дълбоко бих искал да вярвам, дано при Янев, ако при него бъде мандата, или г-жа Нинова, малко да се вразумят.

Тези, които се мразят, да дадат гласа си в общото. Те забравят, че те слугуват на един български народ. Ако това не го направят, тежко на българите, тежко на тях, тежко на нас, тежко на всички“.

„Аз отгоре го виждам. И в ПП има единици хора интересни. 3-4 момчета има прекрасни“, каза още председателят на парламента.

Той коментира и думите на Румен Радев, който нарече „Продължаваме промяната“ „шарлатания“:

„Това е много силен упрек. Нека не упрекват президента. Защото не само на президента му писна. Това са все опити, които сме правили в опити на доброто.

Не само на вас и на мен ми писна да нямаме сигурност в родината си. В тези думи виждам вече един упрек за повече сигурност. Не може повече да правим експерименти“.

„Да, той ги извади. Но на никой на челото не му пише, че е идиот, нали? И аз съм правил подобни грешки“, каза Рашидов за Румен Радев и ПП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts