| | | |

Росен Плевнелиев разкри с кого си е писал снощи по нощите и какъв е бил повода

Неспособни сме като държава да постигаме националните си цели. Ако търсим вината в другите няма да ни помогне.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев относно неприемането на България в Шенген в ефира на БТВ.

Трябва да заработим с държавите, които са ни отрязали. За доверие се работи, по думите му. Шенген трябва да бъде признат за национална цел.

Президентът Росен Плевнелиев си е писал снощи с президента на Хърватия Зоран Миланович. Поводът е бил победата на Хървания на Мондиала. Хърватите върнаха в къщи смятаната за фаворит на Световното Бразилия и гордо се отправиха към полуфинала.

Ние сме изключително добри приятели, писахме си снощи за Световното, каза Плевнелиев

Към днешна дата сме неспособни да постигаме стратегически цели, заради разделението, в което попаднахме. Европейския съюз е платформа за демократично и мирно развитие на страните.

Ако сами не можем да подредим къщичката си, няма как другите да ни помогнат, добави президентът Плевнелиев.

По думите му е правилно да работим с останалите държави от Съюза.

Трябва да минем в режим на национално съгласие, да разберем че да приключи чакането на българите по опашките – припознаваме го като национален приоритет.

Трябва да си даваме сметка, че Еврозоната ще бъде последния влак за България.

Ако не влезем на 1 януари 2024г. ще се затвори една врата за няколко години напред. Необходимо е обединение на институции. Последната стратегическа цел, която постигнахме беше през 2019 г. да влезем в чакалнята на Еврозоната, отбеляза Плевнелиев.

Той бе категоричен, че имаме нужда от работещо правителство.

Проф. Габровски е изключителен човек, мъдър, независим. Той ще има правилния подход, за да успеем. Има и правилните приоритети.

Този човек познава всички държава, той ги е лекувал. Той е изключително важна фигура. Трето има изключително важни приоритети и може да намери правилните хора, обясни Плевнелиев.

Относно връчването на третия мандат, президентът Плевнелиев коментира:

Чудесно би било Демократична България да получи третия мандат. Според мен ДБ не могат да излязат от сянката на „Продължаваме промяната“, докато БСП успя да се отскубне.

Предполагам, че президентът ще избере между БСП и „Български възход“. Политическата подкрепа за това правителство ще бъде на база приоритетите.

Трябва да минем в режим на национално съгласие. да разберем, че за да приключи чакането на българите по опашки, трябва да го припознаем като стратегически приоритет. Търсим национално съгласие.

Необходима е пълна мобилизация на всички институции. Радев носи отговорност за провала.

Президентът Радев се провалил в целите за страната ни. Изглеждаме като повалена държава, по думите му. Политиците се замерват с популистки идеи, а електоратът е превърнат във фен клубове, по мнението на Росен Плевнелиев.

Един политик трябва да води своите избиратели. Да им казва кое е добре и не е добре. Оставам крехък оптимист, че най-после политическите партии са осъзнали накъде са запокитили българските институции.

Проф. Габровски е лечител. Той ще има правилния подход и приоритети. Има правилен план и приоритети. Защо да не подкрепят програмно правителство с правилните приоритети?! Този човек познава всички в държавата – той ги е лекувал.

Чудесно би било ДБ да получи третия мандат. но те не могат да излязат от сянката на агресивните действия на популистите от ПП. БСП се отскубна от тях.

Трябва антикризисно експертно правителство. Нека да се поучим от Хърватска.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts