| | | |

Сценарият на “Продължаваме промяната” е за предсрочни избори. Но при такива няма да им излязат сметките

Николай Габровски имаше пълна свобода да подбере екипа си. Заявката, която дадохме за равноотдалечено, еманципирано политически правителство, беше искрена. На първо място трябва да се намери консенсус.

Това коментира Георг Георгиев от ГЕРБ по Нова ТВ.

В евентуален кабинет „Габровски” той посочи, че ще влязат експерти.

„Повече от година и половина наблюдавахме една аматьорщина. Хора без никакъв опит се опитаха да правят политика и да играят една опасна игра с обществото и с държавното управление. И резултатите са налице”, смята депутатът.

Георгиев е категоричен, че ГЕРБ поема политическата отговорност, излъчвайки кандидат за министър-председател.

„Вярвам, че имената, които ще прочетем в евентуално правителство, ще бъдат такива, които да уверят и нашите опоненти, че това са хора, които могат да работят за приоритетите”, добави той.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е направил „огромен компромис със себе си”. „Ние го подкрепихме, макар че знаем, че това е човекът, който трябва да оглави правителство”, добави Георгиев.

Относно информацията, която вътрешният министър Иван Демерджиев обяви в ефира на NOVA, че Габровски търси вътрешен министър от редиците на МВР, Георгиев каза:

„Надявам се само да не са хора, които са се занимавали със сигурността по границата. Защото това, което наблюдаваме там, не ни дава увереност, че тези хора са се справяли професионално с ангажиментите си”.

Според депутата сценарият за предсрочни избори стои на масата, откакто е проведен последния вот.

„Имаме цял огромен фронт, който го желае. „Продължаваме Промяната” го оглавява. Техните сметки обаче няма да излязат при евентуални предсрочни избори, каквито се опитват да предизвикат”, е мнението му.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts