| | | |

Черната овца Явор Божанков разкри отива ли при ДБ или ПП

„Разводът е окончателен“, това заяви Явор Божанков след изключването му от групата на БСП и допълни: „Категорично за мен няма път назад към БСП – те взеха своето решение“.

„Не съм мислил дали да отида в друга група, но не приемам призива веднага да напусна Народното събрание (НС).

Ще остана и ще работя като народен представител. Звучи добре да бъда независим“, заяви той в сутрешния блок на bTV.

Водещата Мария Цънцарова го попита дали е премине към някоя от другите парламентарни групи в НС и по-специално дали ще отиде при „Продължаваме промяната“ (ПП) или „Демократична България“ (ДБ).

„Колегите от ПП и ДБ публично ме подкрепиха, благодаря им за подкрепата. Разговор с тях не съм търсим, те също, а и такъв разговор не е воден“, категоричен бе Божанков.

Той отговори и на въпрос вярно ли е, че ще кандидатира за кмет на Горна Оряховица на местните избори и че ще бъде подкрепен именно от ПП и ДБ: „Няма такава вероятност. Това не е сериозно“.

Цънцарова попита Божанков и за неочакваната стъпка, която той предприе вчера и сам се похвали за нея – а именно татуировката му.

снимка Фейсбук

„На лявата ръка е овцата. Папийонката е нещо, което аз на работа много обичам да нося вместо вратовръзка. Черната овца пък е ясна и всички знаем на какво е символ.

снимка Фейсбук

Това е моето послание – младите хора да не позволяват да бъдат протежета и да се поддават на страха си“, каза народният представител.

БСП ми предложиха да не участвам в гласуването и така да защитя тезата си, но считам, че това е исторически момент за България и искам един ден децата ми да знаят как съм гласувал.

От парламентарната трибуна Божанков разкритикува позицията на БСП за изпращането на оръжия за Украйна, което му костваше членството в групата на социалистите в парламента.

“Гласувах така, както считам за редно. Групата се събра, поканиха ме и ми казаха какво смятат да направят. Преди гласуването в зала имахме среща, те ми казаха, че твърде много въпроси се насъбраха и то ключови (връщането на хартиената бюлетина – бел.ред.), по които аз гласувам по различен начин.

Аз влязох в зала и знаех, че ако гласувам различно, може да има тези последствия.”, разказа Божанков.

Той каза, че и 5 пъти бил гласувал по този начин, защото с теми като военната помощ нямало да направи компромиси.

Обидиха ме думите на колеги от БСП, че съм неблагодарен към партията, тя ми е дала много, но и аз на нея, това не е еднопосочна улица, каза още бившият депутат на левицата, който вече е независим.

Независим звучи добре, но аз така или иначе никога не съм бил зависим, каза още той.

Не приемам призива да напусна Народното събрание, гласувах спрямо личния си морал и спрямо Конституцията, има моменти, в които интересите на партията не са над интересите на държавата, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts