| | | |

На ПП ще им трябва психиатър щом чуят кой ще е министър в кабинета „Габровски“

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев хвърли бомба за това какво може да се случи с кабинета „Габровски“ и кое е едно от евентуалните имена на министри, което може да присъства в папката, която неврохирургът ще даде утре на президента Румен Радев.

снимка Архив

Делян Добрев намекна, че Драгомир Заков може да е в проектокабинета, който ще представи пред президента ГЕРБ утре

Знаете, групата на „Има такъв народ“ (ИТН) се разцепи след разговори в лаборатории, кабинети и т.н.

Не се бъркаме в разговорите на проф. Николай Габровски, оставили сме го той да избере състава на проектокабинета. Не трябва да има хора от ГЕРБ, трябва да са само експерти, без политически лица.

Това заяви в ефира на “Тази неделя” по БТВ Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Утре в 10.30 ще бъдат обявени предложените министри, а гласуването на кабинета най-вероятно ще е в сряда. Не търсим отделни депутати, които да не влязат в зала, за да може да се подпомогне гласуването на правителството, каза Добрев.

Ако Драгомир Заков е в предложения кабинет, ми е интересно да видя как ще гласува ПП, защото беше избран март за министър от тях, каза още Добрев като уточни, че само дава пример, а имената щели да станат ясни официално утре.

„Междувременно вчера излезе едно име – това на господин Драгомир Заков. Ако от „Продължаваме промяната“ (ПП) не го подкрепят, явно ще имат нужда от психиатър.

Не може март месец да предлагаш министър и да го избираш, а девет месеца след това да не го подкрепиш. Психиатрите имат свое определение за такова поведение“, каза той.

„Ние не се бъркаме в разговорите на проф. Габровски. Ако някой знае повече, това са Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Възможно е да знаят, защото те са по цял ден с него“, отбеляза той и заяви отново, че проф. Габровски има пълните правомощия да избира министри и да предлага тези, които смята за добре.

Добрев посочи, че не е голям оптимист, че този кабинет ще бъде избран с първи мандат.

“Надявам се обаче съставът му да остане до голяма степен и когато дойде време за третия мандат.

С мандат на БСП обаче това не може да стане, ако те получат третия мандат, това би означавало нови избори”, каза още той.

По думите му президентът трябва да свика КСНС за плана за възстановяване и устойчивост и частта му, касаеща въглищните централи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts