| | | | |

Започна се: Кабинетът е Радев – Борисов – Пеевски. Протестите са неизбежни и този път пред президентството

Енергийният експерт и дългогодишен дипломат Илиян Василев коментира на страницата си във Фейсбук предложените от проф. Николай Габровски лица за министри в неговия проектокабинет.

“Прочетете какво съм писал вчера – лица под наем.

Но номинацията на разследвания от прокуратурата Николай Павлов за министър на енергетиката е все едно да назначиш Ал Капоне за ковчежник на държавното съкровище.

Кандидатурата на Милена Плугчиева – която е президентско предложение, говори недвусмислено – кабинетът е Радев – Борисов – Пеевски.

Но това с Николай Павлов трепе, човекът причинил 1 милиарда евро щета на България!? Гледам документите, които доказват престъпно действие, но в света на Борисов и Радев това няма никакво значение.

Ще има правителство – ако не в сряда, то със сигурност с третия мандат, за да дадат възможност на Нинова да излезе с номера за спасяването на нацията.

Протестите са неизбежни. И този път пред президентството. Румен Радев е баел над този кабинет.

Винаги когато имат нужда прибягват до кадри на НДСВ, от тези поливалентните”, недоволства бившият ни посланик в Москва.

Припомняме, че Николай Павлов и целият борд на директорите на „Булгаргаз“ бяха отстранени в края на януари. Павлов беше разпитван в качеството си на свидетел над пет часа в Софийската градска прокуратура.

Тогавашният премиер Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков коментираха, че отстраненото вече ръководство на газовото дружество е застрашило националната сигурност.

Причината — не са осигурени пълните количества азерски газ, който за момента е бил по-евтин от руския, за да могат да се предложат на потребителите по-ниски цени.

През 2015 г. Николай Павлов става финансов директор на „Булгаргаз“ ЕАД. От 2016 г. до началото на 2017 г. е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД.

От януари 2017 г. до май 2017 г. е служебен министър на енергетиката в правителството на проф. Огнян Герджиков.

От май 2017 г. до февруари 2022 г. е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts